EXCLUSIV. Noile autobuze RATC consumă cu 25% MAI MULT combustibil decât cele vechi

ratc
Autobuzele actuale consumă mai puțin cu 25% decât cele noi

Primăria Constanța cumpără 104 autobuze noi. Deși a fost anunțat ca un mare succes, există un lucru care nu vi s-a spus despre aceste autobuze, un lucru important care a fost ținut ascuns până acum.

Autobuzele noi vor consuma cu 25% mai mult combustibil decât cele vechi!

Procentul este uriaș, mai ales dacă ne gândim că este vorba despre autobuze care, în teorie, ar trebui să beneficieze de tehnologie modernă.

Informația a fost comunicată de directorul RATC Constanța, Bogdan Niță, într-o ședință restrânsă, care a avut loc pe 1 noiembrie 2018, la care au participat circa 15 persoane, la începutul acestei luni. Cifra a fost avansată de către Departamentul Tehnic din regie, care a făcut o estimare a consumului.

Evident, toată lumea a fost luată prin surprindere. Un consum cu 25% mai mare înseamnă, implicit, și costuri mai mari cu combustibilul.

Am solicitat un punct de vedere conducerii RATC, în scris, dar nu am primit până la această oră niciun răspuns.

Partea pozitivă este că, potrivit documentului studiat, cheltuielile de mentenanță vor scădea.

Reamintim că autobuzele despre care vorbim sunt produse de societatea Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, care a câștigat o licitație internațională. Pentru a le plăti, Primăria Constanța s-a împrumutat cu 100 de milioane de lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Reamintim că Primăria Cluj-Napoca a început să achiziționeze autobuze electrice GRATUIT, cu fonduri nerambursabile.

Coincidență sau nu, BERD a finanțat, anul trecut și anul acesta, achiziția de autobuze turcești și în orașele Iași, Sibiu și București: 88 de ISUZU în Iași, 65 în Sibiu, 400 de autobuze OTOKAR în București.

„Constanța va avea 104 autobuze noi, dar va avea și o companie nouă și puternică de transport public rezultată din transformarea RATC. Mulțumesc echipei BERD pentru colaborarea excelentă și am încredere că prin semnarea acestui contract constănțenii vor beneficia de cele mai bune autobuze pe care compania Anadolu Isuzu le-a produs vreodată. De asemenea, mulțumesc echipei mele pentru efortul depus în realizarea acestui obiectiv și E.S. Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia în România, care a participat, alături de reprezentanții comunității oamenilor de afaceri turci, la acest moment important în viața orașului nostru”, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Directorul de export al companiei care va furniza autobuzele a anunțat că se vor face eforturi pentru a le aduce la Constanţa cât se poate de repede.

„Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este fericită să se afle în acest proiect în parteneriat cu municipalitatea. Îi mulțumim domnului primar Decebal Făgădău și întregii echipe din Primăria Constanța pentru colaborarea excelentă de până acum și suntem încântați că putem să ajutăm la îmbunătățirea vieții constănțenilor. Vom lucra în continuare cu echipa domnului primar Făgădău și compania de transport pentru a crește calitatea serviciilor de transport public și aducerea lor la un standard modern”, a precizat Iustin Ivănescu, Associate Banker EBRD.

La rândul său, ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertaș, s-a arătat fericit să se afle la Constanța pentru acest moment important când compania turco-japoneză Anadolu Isuzu semnează contractul cu municipalitatea.

„Sper ca aceste autobuze realizate cu ajutorul tehnologiei japoneze să fie în beneficiul cetățenilor acestui oraș minunat. Turcia și România sunt parteneri strategici, iar Constanța a reprezentat întotdeauna un prieten apropiat și drag al poporului meu”, a spus ambasadorul Republicii Turcia în România.

C.H.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “EXCLUSIV. Noile autobuze RATC consumă cu 25% MAI MULT combustibil decât cele vechi

  1. imi pare rau pentru actualele maz 103 erau singurele care ma plimbam linistit in oras imi va simti lipsa :'( iar dricurile alea Japoneze binzantime Isuzu City-port este cel mai de cacat autobuz si galagios ca imi sparge timpanele la urechi catre Primar:Ba prostul dracului de primar stupid Decebal Fagadau daca nu schimbi culorile infecte la ciudatul dric japonez binzantim Isuzu City-port ca nu nu imi place culoarea Gri deloc si imi este scarba si urasc culoarea infecta zici ca-i un Ozn spatial gri venit pe planeta de pe marte si daca nu schimbi si scaunele alea mici pichinete de clasa 1 cu altele mai mari oricum nu imi plac deloc cacaturile de scaune mici de clasa 1 fara piele si ultima problema a treia : nu imi place deloc scrisul gri cu placuta 48 sau 51 gri spatial ba schimbale dracului in portocaliu ca imi este scarba in cele gri daca nu rezolvi aceste 3 probleme primar stupid Decebal Fagadau sa da-i ordine sa le scoti din traseu si sa le trimiti la producatori Turci Anadolul sa se spele cu ele ca sunt de cacat ca nu avem nevoie de asa ceva sper sa-i vina mintea la cap lui Domnul Primar Decebal Fagadau sa adauge si 28 de autobuze electrice articulate sa le aduca si in Constanta pe langa cele 41 de autobuze noi electrice care ar cam trebui totusi luna urmatoare pe 17-iulie-2019 sa fie anuntate de Domnul Primar Decebal Fagadau sa le aduca si in Constanta poate totusi cele electrice o fi mai bune si nu va fi dricuri galagioase precum jafurile Japoneze binzantime Isuzu City-port pe motorina care sunt si galagioase ca imi ciuruiesc urechile cu zgomotul lor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nu puteți circula pe trei străzi din Tomis Nord. Se asfaltează

joi nov. 8 , 2018
Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, a început, joi dimineață, lucrări de reabilitare a carosabilului pe strada Badea Cârțan. Utilajele au frezat mai multe porțiuni de drum deteriorate, iar în urma acestor lucrări se va turna un covor asfaltic nou. Aceleași activități vor fi efectuate în zilele următoare și […]

V-ar putea interesa și: