EXCLUSIV Omul de afaceri Grigore Comănescu vrea să construiască în Constanța unul din cele mai moderne spitale din Europa

EXCLUSIV Omul de afaceri Grigore Comănescu vrea să construiască în Constanța unul din cele mai moderne spitale din Europa

Politicienii ne promit de ani de zile că vom avea măcar un spital nou în județul Constanța. Ne-au mințit. Nici măcar nu suntem pe lista spitalelor regionale. Într-un viitor apropiat, însă, Constanța ar putea beneficia de unul din cele mai moderne spitale din Europa. Este o investiție privată, a omului de afaceri Grigore Comănescu. Spitalul va fi în contract cu Casa de Asigurări, așadar serviciile vor putea fi decontate.

Constanța are nevoie ca de aer de un spital nou. Și nu numai Constanța, ci Dobrogea și întreaga regiune de sud-est a României, pentru că aici, la noi, ajung cazuri și din județele învecinate. Politicienii – indiferent de culoarea lor – n-au reușit să includă Constanța pe lista județelor unde se vor construi spitale regionale. Au promis marea cu sarea, dar n-au făcut concret nimic pentru o nouă unitate sanitară. Nici ei, nici reprezentanții administrației locale de după 1989. De fapt, în ultimii peste 30 de ani, s-au construit în județ spitale sau clinici noi – puține – dar numai de către mediul privat.

O unitate spitalicească nouă vrea să construiască omul de afaceri Grigore Comănescu, proprietarul grupului de firme Comprest Util. Intenția sa este dezvăluită de Planul Urbanistic Zonal pentru bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța. În PUZ-ul propus apare și o clădire cu funcția de spital, amplasat pe bulevardul Lăpușneanu, peste drum de Parcul Tăbăcăriei.

După mai multe încercări, am reușit să obținem de la acesta informații referitoare la intenția sa.

Am aflat că este vorba despre un mini spital specializat de chirurgie cardiovasculară. Pacienții vor putea beneficia de servicii medicale complete, care includ operații complexe și, desigur, tratament pre și post operatoriu.

„E tare rău să fii bolnav, să ai o problemă medicală, și să nu ai siguranța că medicii vor găsi cele mai bune soluții pentru a te salva. Știu ce înseamnă acest lucru, pentru că am făcut și eu un infarct. Un infarct cu stop total. Am avut mare noroc de medici foarte bine pregătiți, aici, la noi, în Constanța. Încă de atunci, m-am gândit să las ceva în urma mea, să fac ceva deosebit pentru constănțeni, pentru orașul Constanța, dar și pentru toată zona de sud-est a României. Vă promit că va fi unul dintre cele mai moderne mini spitale din Europa, nu numai din România.”, ne-a declarat Grigore Comănescu.

S-a referit și la faptul că este constructor, nu medic.

„Da, sunt constructor, dar asta nu este nicio problemă. Am alături de mine cei mai buni specialiști din țară și dorința de a face ceva bun. Necazul pe care l-am avut m-a învățat că trebuie să las ceva în urma mea, până atunci, vă spun sincer, nu-mi dădeam seama cât este de necesar. Când treci prin așa ceva și știi că poți să-i ajuți și pe alții, să le salvezi viața, trebuie să o faci.”, a mai spus omul de afaceri.

Clinica va fi dotată cu echipamente ultramoderne, de ultimă generație, așa cum se găsesc în toate spitalele mari din Europa. Va avea laboratoare de analiză, dar și echipamente de imagistică.

Noul spital va fi în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, așadar serviciile sale vor fi decontate. Va fi un spital care se va adresa tuturor categoriilor sociale, dar oricine îi va trece pragul va avea parte de cel mai bun tratament posibil. În cadrul său, pacienții vor beneficia de servicii complete, de o echipă multidisciplinară, nu vor fi nevoiți să se ducă în alte locuri pentru diagnostic și tratament.

Spitalul va avea o suprafață desfășurată de peste 4.500 de metri pătrați, pe mai multe etaje. Investiția se va ridica la circa 25 – 30 de milioane de euro, a mai spus Grigore Comănescu. Va fi, așadar, cea mai mare investiție privată din domeniul sănătății în județul Constanța din ultimii 30 de ani.

Constanța merită un spital de chirurgie modern, un spital „ca afară”. De investiția aceasta, deși este privată, vor beneficia toți constănțenii și turiștii care au probleme de sănătate. Boala nu distinge între bogați și săraci, între politicieni, oameni de afaceri, muncitori sau șomeri. Un astfel de spital este, mai mult decât o investiție, o speranță: speranța că cei dragi nouă, familie, prieteni, vor fi tratați așa cum este normal într-o țară civilizată, pentru a fi cât mai mult lângă noi.

Vă vom ține la curent cu acest demers pe măsură ce apar noi informații.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea12 thoughts on “EXCLUSIV Omul de afaceri Grigore Comănescu vrea să construiască în Constanța unul din cele mai moderne spitale din Europa

 1. Oricum nu va fii ptr romanii de rînd, “puleții” în limbaj urban ci ptr cei “speciali”,banii vor venii doar și de la puleți.

 2. Prostie, circ sau reclama. Da, se poate face un spital de 3-4 etaje de chirurgie cardiovasculara cu aceasta suma. Da, poate fi si dotat in aceasta suma. NU si NU si iarasi NU – nu se pot amortiza vreodata cheltuielile prin contract cu casa. casa plateste interventiile operatorii la nivel de 2003-2004 punctul de ICM ceea ce nu va acoperi nici macar cazarea. Un bolnav care are mai mult decat niste varice, necesita interventii serioase, sedere ATI, valve si proteze vasculare care sunt cu mult peste mizeria de suma oferita de casa de asigurari. Nu in ultimul rand – de unde MEDICI ???? pt ca in aceasta specialitate specialistii costa, si nu putin. Altfel, la cum e romanul, va fi plin de scandaluri si acuzatii de malpraxis

 3. “În PUZ-ul propus apare și o clădire cu funcția de spital, amplasat între City Mall și intrarea în stațiunea Mamaia.”
  Adică în parc?! Sau unde mai exact?

   1. De ce nu vrea sa l construiască în Portul Tomis,sau in parcul de la Primărie? Intre Cartierul Palatul mare și Ovidiu ar fi și loc,nu pe Lăpușneanu in fața blocurilor unde abia ar fi loc de parcări.

    1. Pentru ca nu cere teren nici de la mine, nici de la dv, nici de la primarie, ci l-a cumparat, deci construieste acolo unde are teren. Va avea si parcari. Sunt convins ca daca cineva doneaza teren, se poate lua in calcul si alt loc.

 4. Sincer nu mai sunt terenuri in afara constantei de ce trebuie aglomerat un spital in oras….nu i vad rostul au nevoie de parcari de ,,,va fi circulatie…..

 5. Bravo,d l Comanescu,pt inițiativa de a face un spital în contract cu CAS.
  Sa vă de-a D-zeu sănătate să l incepeti și să l terminați repede! Și cât mai multe paturi la ATI,nu uitați !!!!

 6. Pe varianta nu se poate in zona? Si cind se va construi peste 30 de ani? Cit mai repede vrem o rezolvare nu vorbe.lu

 7. poate postati o adresa exacta sau un link spre puz-ul cu pricina .Zona este foarte inghesuita si au tot fost scandaluri cu tot felul de dezvoltatori. Teren liber nu am vazut …doar spatiu fost verde

 8. Daca tot este asa ingrijorat de sanatatea constantenilor poate face un parc acolo si spitalul intr- o zona mai putin aglomerata .Sigur ar ramane in istoria orasului cu 2 fapte bune

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

S-a modificat lista țărilor pentru care se impune carantina

Mon Mar 15 , 2021
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualiza lista țărilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.