EXCLUSIV. Pensionarii vor scăpa de cozile de la RATC. Cine și cum va elibera abonamentele gratuite

ratc

Pensionarii care beneficiază de transport gratuit cu RATC-ul sunt nevoiți să stea la cozi pentru a intra în posesia abonamentelor. De multe ori, cozile sunt mari, iar unii dintre ei au destule probleme de sănătate pentru fi puși astfel de drumuri.

În viitorul apropiat, cel mai probabil de luna viitoare, pensionarii vor primi însă acasă aceste abonamente, în plic. Abonamentele vor expediate de către Serviciul Public de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Constanța.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 272 din 30 septembrie 2016, de abonamente gratuite beneficiază pensionarii cu pensii de până la 1.250 de lei.

De facilităţi la transportul public în comun beneficiază şi elevii şi studenţii, care îşi pot cumpăra abonamente cu reducere de 50 la sută, la fel ca şi personalul didactic şi nedidactic. De asemenea, mai sunt acordate facilităţi şomerilor, pensionarilor peste 80 de ani, indifferent de pensie, persoanelor cu handicap mediu şi uşor şi persoanelor peste 60 de ani, fără venit.

În cazul în care beneficiarul pierde abonamentul (se mai întâmplă și astfel de cazuri), procedura este următoarea: acesta trebuie să dea un anunț într-un ziar local, cu acest anunț se duce la Primărie, completează o cerere și i se eliberează un duplicat.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Fanfara „Muzica Apelor” vă invită la concert

Fri Apr 28 , 2017
În această minivacanţă de 1 Mai, toți constănțenii, dar şi turiştii prezenţi pe litoral sunt invitați să participe la concertele pe care fanfara „Muzica Apelor” le va susține în mai multe locații din municipiul Constanța şi staţiunea Mamaia, în zilele de sâmbătă, duminică şi luni. Sâmbătă, 29 aprilie 2017, cei […]
Fanfara RAJA