EXCLUSIV. Singurele săli de squash din Constanța se desființează

squash

Veste proastă pentru iubitorii de squash. Singurele două săli din Constanța, amplasate în centrul comercial VIVO, se vor desființa, începând cu data de 25 septembrie.

Din păcate, pur și simplu nu mai este rentabil. Pentru a plăti numai chiria pe care o cere centrul comercial, ar trebui ca cele două terenuri să fie închiriate timp de zece ore pe zi. Acest lucru se întâmplă numai în timpul sezonului rece, nu însă și vara. Evident, pentru a plăti utilitățile, angajați și celelalte cheltuieli este nevoie de închiriere pe durate mai mari.

Terenurile de squash funcționează din 21 noiembrie 2011.

„Dupa o serie de investitii in alte domenii, am decis sa ne indreptam atentia si, totodata, efortul financiar, catre un «sector pionier» in Constanta: squash. Am inceput in Maritimo pe 21.11.2011, oferind clientilor nostrii o locatie cu o multime de metode de a se relaxa si a petrece timpul liber, astfel incat am creat West Side, primul complex sportive si de agrement din Constanta, care include terenuri de Squash, mese de billiard, o masa de snooker, o sala de simulatoare, precum si un restaurant – lounge. Din 05.03.2013 am infiintat Asociatia Club Sportiv Squash «West Side»”, scrie pe site-ul celor care dețin sala.

„Ne propunem să căutăm talente în rândul tinerilor – elevi, studenţi – din Constanţa. Vrem să formăm cât mai mulţi jucători, pentru că squash-ul este un sport frumos, sănătos. De asemenea, prin intermediul clubului, jucătorii constănţeni vor putea participa la turnee naţionale. Nu în ultimul rând, vom organiza, la rândul nostru, turnee naţionale la Constanţa. Calendarul competiţional cuprinde deja două întreceri majore: Cupa Zilele Constanţei, pe 25-26 mai, şi Cupa Marinei, pe 15-16 august, dar este foarte posibil să mai găzduim încă un concurs”, spunea, în 2013, Ilie Bănică, vicepreședinte al Asociației de Squash.

Pe parcursul timpului, aici au avut loc mai multe concursuri la care au participat profesioniști.

Ce se va întâmpla acum? Sălile vor dispărea și în locul lor vor apărea, cel mai probabil, mese de restaurant. De altfel, din informațiile noastre, o parte din zona food a centrului comercial VIVO va fi curând reamenajată.

Membrii asociației de squash au căutat și caută soluții pentru ca acest sport să nu moară în Constanța. Una dintre soluții ar fi amenajarea unui centru sportiv, care să includă și alte sporturi, similare sau nu, sau posibilități de distracție profitabile pentru investitori. Din păcate, o sală de squash are nevoie de anumite caracteristici, una dintre cele mai importante fiind înălțimea. Costul nu este exagerat: o sală dotată cu tot necesarul costă 12.000 de euro. În prezent, o sală se închiriază cu 60 de lei pe oră.

Poate autoritățile locale, care finanțează cu milioane de euro sportul de așa-zisă performanță (dacă a juca în Liga a III-a se cheamă performanță) vor căuta soluții pentru a da o mână de ajutor squash-ului. Nu e nevoie de bani, ci de un spațiu unde poate fi amplasată o sală.

În opinia mea, centrele comerciale ar trebui să ofere cu o chirie modică sau chiar gratis spații pentru sport și cultură. Dacă vă mai aduceți aminte, City Park Mall se anunțase a fi, inițial, un centru de cultură, înainte de toate. Primăria a găsit soluții pentru a deschide acolo câteva birouri cu publicul. Cu voință, se poate.

Până atunci, practicanții de squash din Constanța se gândesc deja să se ducă să joace în sălile cele mai apropiate de noi: București sau, n-o să vă vină să credeți, Călărași.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Apă cu presiune scăzută în aproape tot municipiul Constanța

mie sept. 20 , 2017
Astăzi, 20 septembrie 2017, la ora 10,35, in urma unei fluctuatii de tensiune inregistrata la Stația de pompare și tratare Palas de pe b-dul Aurel Vlaicu, una din pompele principale de la nivelul statiei a cedat. Imediat, echipele de interventie au facut manevrele necesare pentru a pune in functiune una din pompele […]
robinet apa raja

V-ar putea interesa și: