EXCLUSIV. SONDAJ. Cursa pentru Primăria Constanța, mai strânsă ca niciodată

Vergil Chițac și Decebal Făgădău
Vergil Chițac și Decebal Făgădău, final ”la fotografie” în cursa pentru primărie

Alegerile din acest an pentru funcția de primar al Constanței se anunță a fi mai strânse ca niciodată. Pentru prima dată în ultimii 16 ani, numele câștigătorului nu se cunoaște dinainte. Avem doi candidați care s-au detașat, un altul pe poziția a treia, care poate arbitra partida, dar și mulți sub 1%.

În ceea ce privește notorietatea liderilor, pe primul loc dintre candidați se situează Decebal Făgădău, urmat de Gigi Chiru și Vergil Chițac.

Sondaj Constanta mai 2016_Page_2

În ceea ce privește capitolul ”Favorabilitate netă”, primul loc este deținut de Vergil Chițac. Decebal Făgădău are o cotă mai mare de încredere, dar și una mai mare de neîncredere, ceea ce face ca scorul său la acest capitol să fie negativ.

Sondaj Constanta mai 2016_Page_4

Interesante sunt și comparațiile din ultimele trei luni în ceea ce privește favorabilitatea.Sondaj Constanta mai 2016_Page_5

La intenția de vot la alegerile pentru primarul municipiului Constanța, răspuns liber, fără listă, clasamentul primelor locuri este următorul:

  1. Decebal Făgădău – 33%
  2. Vergil Chițac – 32%
  3. Claudiu Palaz – 8%
  4. Ion Budi – 5%
  5. Christian Gigi Chiru – 4,5%

Ceilalți competitori nu contează.

Sondaj Constanta mai 2016_Page_6

În condițiile procentelor de mai sus, fiecare vot contează. Se mai remarcă faptul că dacă nu ar fi existat un număr atât de mare de candidați, 12, dintre care 11 se revendică sau sunt de dreapta, PSD ar fi avut o misiune imposibilă. O opinie persoanlă: orice vot dat unuia dintre cei zece candidați, excluzându-i pe primii doi, este unul dat lui Decebal Făgădău.

Dincolo de aceste rezultate, îmi permit să vă rog ceva: ieșiți la vot. Votați cu cine doriți, dar ieșiți la vot. Este extrem de important ca cel pe care îl alegem să ne conducă în următorii patru ani să aibă o legitimitate cât mai mare. Rețineți: nu există decât un singur tur – decisiv, evident.

Precizez că sondajul a fost realizat de Agenția de Rating Politic la comanda Dobrogea TV, în perioada 13 – 17 mai a.c. prin efectuarea a 1.000 de interviuri față în față la domiciliul respondenților. Eroarea statistică standard: 3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Sondaj Constanta mai 2016_Page_1

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “EXCLUSIV. SONDAJ. Cursa pentru Primăria Constanța, mai strânsă ca niciodată

  1. Constanteni de pretutindeni! Este timpul pentru a reda Constantei valoarea reala. Veniti la vot in numar cat mai mare! Aveti incredere in D-l Chitac!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marius Petre, candidat independent la Primăria Peștera: ”Vom continua lucrurile bune făcute în ultimii 8 ani de echipa Valentin Vrabie”

lun mai 30 , 2016
Marius Petre candidează independent pentru Primăria Comunei Peștera. Împreună cu el se află o întreagă echipă de specialiști. Se află, de fapt, toată echipa lui Valentin Vrabie, omul care a reușit să transforme radical localitatea în ultimii patru ani. Printre oamenii de bază din echipă se numără primarul Tudorel Grosu, […]

V-ar putea interesa și: