Exerciţiu multinaţional în Marea Neagră şi în Portul Militar Constanţa. Participă și militari din Franța și SUA

Un exerciţiu multinaţional este programat, la începutul lunii august, în Marea Neagră şi în Portul Militar Constanţa, la acesta urmând să participe 240 de militari români şi 60 de militari din mai multe ţări, printre care Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Forţele Navale Române au anunţat, joi, că acest exerciţiu este condus de Centrul 39 Scafandri. 

„Forţele Navale Române organizează, în perioada 1-5 august, cea de-a XII-a ediţie a Exerciţiului multinaţional „Eurasian Partnership MCM Dive 22”, care va avea loc în raioane maritime din largul ţărmului României de la Marea Neagră şi în portul militar Constanţa. La exerciţiul condus de Centrul 39 Scafandri participă 240 de militari români şi aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franţa, Georgia, Statele Unite ale Americii şi Turcia”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Din partea Forţelor Navale Române, participă la „EP MCM DIVE 22” puitorul de mine şi plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, dragorul maritim 29 „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, nava maritimă de sprijin şi intervenţie cu scafandri „Grozavul”, două remorchere de radă şi port, cinci ambarcaţiuni rapide (RHIB), un centru de mine specializat în culegerea de date specifice, o celulă de meteorologie şi oceanografie (METOC), un scafandru salvator specializat în misiunile de evacuare medicală (MEDEVAC), două detaşamente EOD (Explosive Ordnance Disposal) pentru ape puţin adânci şi pentru mine istorice, precum şi un detaşament de scafandri de mare adâncime, iar din partea Forţelor Aeriene Române participă un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. 

„Exerciţiul EP MCM DIVE 22 contribuie la creşterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate şi contra minelor, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele participante. Totodată, desfăşurarea exerciţiului are rolul de a dezvolta relaţiile dintre Forţele Navale Române şi militarii forţelor navale şi gărzilor de coastă implicate în activităţile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanţa”, au mai precizat Forţele Navale.  

Festivitatea de deschidere a Exerciţiului multinaţional „Eurasian Partnership MCM Dive 22” va avea loc luni, la ora 09.00, în portul militar Constanţa, după care militarii participanţi vor începe activităţile comune de instruire cu partenerii străini.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Furnizare apă după un program prestabilit în satul Țepeș Vodă din comuna Siliștea

joi iul. 28 , 2022
Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA S.A., în special în zonele rurale. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană se constată scăderea nivelelor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a […]
raja

V-ar putea interesa și: