Exercițiu național. Scenariul: accident sever la centrala nucleară Cernavodă

Centrala-Nucleara-Cernavoda

În perioada 3 – 5 octombrie 2023, va avea loc exercițiul național privind producerea unei urgențe nucleare/radiologice, intitulat „Valahia 2023”, care va simula un scenariu de accident sever la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă.

„Având în vedere faptul că la exercițiu deplasarea forțelor se va face exact ca la intervenție cu semnale acustice și luminoase, anunțăm și rugăm populația să nu se panicheze, nu este o situație de urgență reală.”, a anunțat ISU Dobrogea.

Scopul exercițiului constă în verificarea și integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgențe nucleare în cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență în conformitate cu Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică(PNRSUNR), precum și antrenarea structurilor de răspuns și integrarea asistenței internaționale în răspunsul național.

„Exercițiul național Valahia 2023 reprezintă o oportunitate pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a unor situații de urgență nucleară și radiologică improbabile, astfel asigurând protecția populației, a mediului înconjurător și a proprietății.”, mai spun cei de la ISU.

Aceștia precizează totodată, că informațiile comunicate public despre acest exercițiu vor avea inserată mențiunea *“ATENȚIE, ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU!”*

Recomandări:

Centrala Nucleară de la Cernavodă va ajuta la tratarea cancerului

Trei miliarde de dolari canadieni pentru unitățile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bătaie de joc la CFR: încă o întârziere mamut a unui tren de călători. Constănțeni blocați în gara Sibiu

Dum oct. 1 , 2023
CFR își mai umilește, încă o dată, clienții. Trenului care trebuia să plece în această dimineață din Sibiu spre București are o întârziere mamut. Este vorba despre trenul IRN (InterRegioNight) 473, care trebuia să plece din Sibiu spre București la ora 5.4 și să ajungă în 5 ore și jumătate […]

V-ar putea interesa și: