Există un loc în lume unde toată populația a fost vaccinată împotriva covid și viața a revenit la normal

Există un loc în lume unde toată populația a fost vaccinată împotriva covid și viața a revenit la normal. Este vorba despre Gibraltar, un teritoriu britanic situat în sudul extrem al Spaniei. Aici nu mai înregistrează niciun caz de covid-19, iar de câteva zile s-au ridicat aproape toate măsurile sanitare impuse împotriva pandemiei.

După mai multe luni de carantină strictă, Gibralatarul revine la viaţa dinaintea epidemiei – fără mască şi restaurante deschise. Acest lucru a fost posibil în urma unei campanii de vaccinare-fulger, intitulată ”Operation Freedom”, în care atât populaţia majoră, cât şi aproape toţi muncitorii transfrontalieri au fost vaccinaţi.

Această campanie nu ar fi fost posibilă fără susţinerea Londrei.

În total 12 avioane din cadrul Forţelor aeriene regale (RAF) au adus vaccinuri Pfizer-BioNTech şi AstraZenevca-Oxford în enclavă.

Niciun caz de covid-19 nu se mai înregistrează de o lună în enclava cu 34.000 de locuitori, iar niciun bolnav de covid-19 nu se mai află în spitale.

Terasele sunt înţesate, iar numai ospătarii mai poartă mască, timp ce încă câteva zile.

În pofida acestei reveniri la o viaţă aproape normală, Gibraltarul rămâne prudent şi continuă să efectueze teste în vederea depistării bolii.

Teste pozitive covid-19 apar în rândul nerezidenţilor, întrucât muncitorii transfrontalieri, majoritatea spanioli, nu au fost vaccinaţi în totalitate.

Restricţiile au fost ridicate treptat, pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Purtarea măştii de protecţie este în continuare obligatorie în autobuz, iar discotecile nu au încă dreptul să deschidă.

În schimb, controalele la frontieră au fost relaxate.

Un test PCR este în continuare obligatoriu în cazul turiştilor care vin cu avionul, însă nu în cazul celor care vin cu maşina. Această diferenţă ţine de particularitatea geografică a Gibraltarului – fosta colonie britanică are nevoie de muncitorii ei spanioli şi este complicat să le ceară un test PCR în fiecare dimineaţă, când trec frontiera.

Enclava cu o suprafaţă totală de şase kilometri pătraţi poate trăi cu dificultate atunci când frontiera este închisă.

Locuitorii Girbaltarului aşteaptă, de-acum revenirea turiştilor.

Articole similare:

Numai 38 de cazuri noi de Covid în Israel

Valul 3 va trece în cel mult o lună, dacă respectăm unele condiții. Putem avea o vară normală

Incidența în municipiul Constanța a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Spitalele covid din Constanța sunt mai multe goale decât pline

Sun Apr 25 , 2021
Spitalele covid din județul Constanța sunt mai multe goale decât pline. În acest moment, sunt 285 de persoane internate, dintre care 264 din județul Constanța și 21 din alte județe, potrivit Prefecturii Constanța. În total sunt 622 de locuri, deci sunt libere circa 55% din paturi. De la debutul pandemiei […]
spitalul de boli infectioase constanta