Experiență de neuitat în Franța pentru elevi din Medgidia

O echipă de 6 elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, însoțiți de un cadru didactic, a efectuatu luna aceasta, timp de peste 10 zile, o vizită la Liceul „Leonard de Vinci” din localitatea Soissons, Franța, într-o mobilitate de învățare pe termen scurt, în cadrul proiectului acreditat Erasmus+.

Mobilitatea a avut drept obiective imediate familiarizarea elevilor cu sistemul de învățământ din Franța, favorizarea contactului direct cu limba și cultura Franței, observarea metodelor de predare-învățare-evaluare de la școala parteneră, a sistemului de notare, precum și a aplicării metodei de predare-evaluare bazată pe proiect. Elevii și profesorul însoțitor au participat la ore de limba franceză, limba engleză, ore de matematică, științe (biologie, chimie, fizică), ateliere de dezvoltare durabilă inițiate și susținute de un ONG local, ore de tehnologie și informatică, unde au avut ocazia să experimenteze abilități tehnice de instalare a unor fibre optice sau să creeze și să imprime 3D diverse obiecte.

V-ar putea interesa și: Cum poți să studiezi în Franța. Se acordă burse, iar taxele sunt extrem de accesibile: de la 170 de euro pe an

Elevii au apreciat lecțiile aplicative, posibilitatea de a lucra în echipe multiculturale si oportunitatea de a împărtăși experiențe, bune practici, dorințe și planuri de viitor cu colegii lor din Franța. Dincolo de prieteniile legate, LTNB Medgidia își lărgește portofoliul de parteneriate cu noi instituții de învățământ din Franța care doresc să colaboreze în proiecte Erasmus.

„La sfârșitul mobilității, elevii vor disemina către colegii lor din România experiența unui stagiu de două săptămâni în Franța, ce au învățat, ce le-a plăcut, asemănările și deosebirile față de sistemul românesc de educație. De asemenea, vor prezenta colegilor lor și cadrelor didactice concluziile experienți de mobilitate.”, a declarat directorul liceului din Medgidia, prof. Nechita Elena.

V-ar putea interesa și: Pentru Franța, trenurile care circulă cu 300 de km/oră nu sunt de ajuns. Cu cât va rula noul TGV

În aceeași perioadă, Liceul „Leonard de Vinci” a primit vizita a două cadre didactice de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, într-un stagiu de observare, în urma căruia au descoperit modul în care se desfășoară procesul instructiv-educativ într-o instituție de învățământ din Franța, au inițiat noi parteneriate cu școli din localitate, au avut ocazia să facă schimb de bune practici și să asimileze noi experiențe de învățare pe care le vor aplica la orele de predare și le vor disemina către colegii de altă specializare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un preot din Constanța nu mai primește mame și copii din Ucraina în așezământul filantropic pe care l-a înființat

sâm nov. 26 , 2022
Așezământul filantropic Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare de la Techirghiol, dedicat mamelor aflate în dificultate, este o frumoasă inițiativă a unui preot inimos, Claudiu Banu. A muncit ani de zile pentru a-l pune pe picioare, după ce a avut un vis în care a fost îndemnat să facă acest lucru. […]

V-ar putea interesa și: