Experimentul Barcelona arată că Neversea și Untold se pot organiza fără probleme

Evenimentul test organizat în luna martie 2021, în Barcelona, cu 5.000 de participanți, a fost un real succes. Niciunul dintre cei prezenți la concert nu s-a infectat cu COVID-19, arată rezultatele oficiale ale studiului, prezentate de către organizatori. Toți participanții au fost testați cu test rapid la intrarea în incinta Arena Palau Saint Jordi. Oamenii s-au bucurat de concert, au putut dansa unii lângă alții, fără a fi obligați să păstreze distanțarea socială.

Organizatorii concertului au prezentat datele studiului și își doresc restartarea industriei atât de afectată de pandemie. Aceștia spun că dovezile arată că oamenii sunt în siguranță la un eveniment, dacă sunt vaccinați sau testați rapid, iar evenimentele trebuie să fie reluate în acest an. „Este mai sigur să fii la Palau Sant Jorgi decât să mergi pe stradă” a declarat unul dintre organizatorii concertului, Jordi Herreuela, cu privire la rezultatele studiului.

Pentru a intra în Arena Palau Saint Jordi, participanții au prezentat biletul pentru concert alături de testul negativ, folosind o aplicație care a fost special creată pentru eveniment. Toți au primit câte o mască din partea organizatorilor, pe care au purtat-o în sala de concert. 200 de specialiști au realizat cele 5.000 de teste rapide, în mai multe centre de testare create în diverse locuri. Accesul a fost permis exclusiv celor care au primit rezultat negativ, iar celor 6 persoane cu rezultat pozitiv fiindu-le interzis accesul la eveniment.

Reamintim că Alianța Cultură, Turism și Evenimente (ACTE), din care face parte și UNTOLD, a solicitat Guvernului României încă din luna martie 2021, reluarea activității pentru sectoarele grav afectate în baza unui plan de redeschidere care să includă printre altele și reluarea evenimentelor mari cu acces pentru persoane care fie sunt vaccinate, fie fac dovada anticorpilor, fie sunt testare la intrarea în spațiul de eveniment.

„Rezultatul acestui studiu vine să confirme ceea ce noi am spus încă de la începutul acestui an și anume că, în condițiile în care absolut toți participanții la un eveniment fie sunt testați, fie fac dovada anticorpilor, fie sunt vaccinați, evenimentele devin cele mai sigure locuri, unde riscurile de transmitere a virusului sunt eliminate la maximul posibil. Aș îndrăzni să spun că la ora actuală, ceea ce am propus noi cu reluarea activității pentru cei care sunt vaccinați, testați sau cu anticorpi, reprezintă cele mai ample măsuri de siguranță luate până în prezent! În plus, acei oameni, dacă nu s-ar afla la eveniment, ar fi inevitabil într-un alt spațiu public, fie la metrou, fie în parc, fie la piață, fie pe stradă, unde nu sunt testați și unde, în mod natural ar intra în contact cu alți oameni, favorizând transmiterea virusului. Pe când, participanții la evenimente ar fi din start testați, iar cei care ar fi depistați pozitivi ar fi conștienți de acest lucru și ar putea lua măsurile care se impun!” Edy Chereji, Director de Comunicare UNTOLD & Neversea.

Ex foto: Digi 24


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Garsoniere de închiriat în Constanța – cât de greu găsești o locuință

mie apr. 28 , 2021
Când vine vorba de garsoniere de închiriat în Constanța, mintea zboară imediat la vacanță. Numai că nu toți cei care caută garsoniere de închiriat în Constanța sunt turiști. Iar pentru ei este cel mai greu să găsească ce vor. Cei mai mulți dintre cei care încep să caute garsoniere de […]

V-ar putea interesa și: