Expert israelian: „Este un vaccin excelent. Avem produsul în mână”

vaccin covid 19

Un institut israelian de cercetare care este monitorizat de către Ministerul Apărării intenționează să înceapă testele clinice pe oameni pentru un potențial vaccin împotriva Covid-19 cel mai devreme în octombrie, a spus joi Benny Gantz, ministrul Apărării din Israel, relatează Reuters.

Institutul Israelian pentru Cercetare Biologică ar putea începe testele în colaborare cu Ministerul Sănătății după o serie de sărbători evreiești care se încheie în octombrie, a spus Gantz. Institutul a început să lucreze la un vaccin de șase luni și a început testele pe animale în luna martie.

„Toate experimentele inițiale care au fost cu succes… dau speranță”, a spus Gantz după un tur la institutul din Nes Ționa, aflat la aproximativ 25 de kilometri de Tel Aviv.

„Este un vaccin excelent. Avem produsul în mână”, a spus Shmuel Shapira, directorul Institutului.

Ludovic Orban: „După cum arată datele, părem că am oprit” creșterea cazurilor de coronavirus

Cazurile de Covid au ajuns în Israel la 78.500, în timp ce numărul deceselor legate de această boală a ajuns la 569.

Donald Trump, optimist

De asemenea, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat, joi, că este posibil să apară un vaccin anticoronavirus înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar din noiembrie, relatează agenţia de presă Reuters citată de Mediafax.

Întrebat în emisiunea radio a lui Geraldo Rivera când va fi disponibil un vaccin anti-Covid-19, Donald Trump a răspuns că „mai curând decât sfârşitul anului, ar putea fi mult mai curând”.

Întrebat dacă vaccinul va apărea înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar din 3 noiembrie, Donald Trump a precizat: „cred că în anumite cazuri, da, posibil înainte, dar chiar în jurul acelui moment”.

Poziţia lui Donald Trump privind momentul în care va apărea un vaccin anticoronavirus este mai optimistă decât cea a experţilor în sănătate publică de la Casa Albă, notează agenţia de presă Reuters.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Construcția Sălii Polivalente din Constanța merge mai departe. Decebal Făgădău: „Autodeclarații” proprietari nu au putut prezenta niciun fel de înscrisuri

Fri Aug 7 , 2020
Construcția Sălii Polivalente din Constanța merge înainte. Echipele de constructori lucrează cu utilajele pentru pregătirea suprafeței pe care va fi amplasată noua sală de sport ce va avea o capacitate de peste 5.000 de locuri. Primăria Municipiului Constanța a obținut toate aprobările și avizele. „Proiectul la Sala Polivalentă este în […]