Explozia de la Petromidia. ISU a efectuat măsurători ale calității aerului

explozie petromidia

Echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Constanța au intervenit cu tehnica specifică pentru gestionarea evenimentului produs în urmă cu câteva ore,  pe platforma rafinăriei de la Midia Năvodari.

După primirea apelului prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la locul indicat  s-au deplasat de urgență 37 de pompieri, cu 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială CBRN și cinci ambulanțe SAJ.

Planul Roșu de intervenție activat la nivelul județului a permis acțiunea în sistem integrat a echipajelor angrenate la fața locului, salvarea imediată a persoanelor aflate în dificultate și  limitarea pericolul de propagare la vecinătăți.

De asemenea, în zona de manifestare, specialiștii CBRN, în colaborare cu cei ai operatorului economic, au efectuat măsurători ale emisiilor din aer, nefiind înregistrate valori care să pună în pericol viața comunităților din proximitate şi nici a celor din amplasament.

”Misiunea a fost una dificilă, însă coerența și efortul concertat al forțelor din teren au condus la lichidarea incendiului în mai puțin de două ore. Salvatorii ai reușit, de asemenea,  recuperarea  celor 6 persoane afectate (4 rănite grav și două  intoxicate cu fum) și predarea acestora echipajelor specializate în vederea transportării la Unitatea de Primiri-Urgențe a Spitalului Clinic judeţean Constanţa”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Gabriel Comănescu, GSP: „Am trecut printr-o perioadă de re­duceri permanente, dar vom trece şi la angajări noi pentru a ne onora con­trac­tele. Vom angaja foarte mulţi oa­meni anul viitor.“

Tue Aug 23 , 2016
Marea Neagră are toa­te şansele ca până la fi­nalul acestui de­ce­niu să devină cel mai mare „şantier“ de lu­crări al României pe fondul re­zer­velor de gaze identificate, iar Gabriel Comănescu, unul dintre cei mai im­portanţi antreprenori locali, a început de­ja pre­gătirile pentru viitoarele contracte. „Sunt foarte optimist pentru că se […]
Gabriel Comanescu