Explozie la bordul unei nave. S-a încercat sabotarea canalului Sulina?

Nava sub pavilion Togo care a suferit în această dimineață o explozie a fost remorcată de o navă aparținând Administrației Fluviale a Dunării de Jos către Golful Musura și a fost eșuată în siguranță.

„Operațiunea s-a finalizat în jurul orei 15.00. Se va monta un baraj antipoluare în jurul navei pentru a proteja zona de eventualele scurgeri de hidrocarburi. Navigaţia nu a fost afectată din cauza incidentului.”, a anunțat ANR.

Totodată, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel  Constanța a deschis un dosar de urmărire penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • Distrugerea ori avarierea unei nave  ori a încărcăturii acesteia, prev.de art 14 alin.2 din Legea Nr. 191/2003
  • Plasarea pe o navă a unui dispozitiv, obiect ori a unei substanțe apte să distrugă nava sau să cauzeze  acesteia ori încărcăturii pagube de natură să pună în pericol siguranța navigației, prev. de art. 15 din Legea Nr. 191/2003.

Contraamiralul (r) Constantin Ciorobea a declarat al Antena 3 că explozia a fost sub linia de plutire, deci este puțin probabil să provină de la o mină, care plutește pe apă. Acesta a mai spus că, dacă nava încărcată cu ciment ar fi eșuat, canalul Sulina ar fi fost blocat multe luni, poate și un an.

Vă reamintim că la ora 6.50 nava sub pavilion Togo a raportat o explozie  în zona  compartimentului maşină şi s-a solicitat abandonul navei. Cargoul se afla la aproximativ 7Mm est de canalul Sulina la momentul producerii deflagrației.

Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Poliției de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri de echipaj.

Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina.

Nava cargo SEAMA are o lungime de 90m şi 14m lăţime. Aceasta a ajuns în rada Portului Sulina în data de 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Explozie la bordul unei nave. S-a încercat sabotarea canalului Sulina?

  1. Lol, asa, dați cu știri d.astea tip antena group. Cum sa blocheze, măh, canalul sulina când corabia aia era la 7NM ( aprox. 13km) de canalul sulina? Ați luat de bun ce a lătrat nea amiralul? Nu va ajunge cât v.a mințit Chitac?
    În alta ordine de idei, autorul articolului a verificat măcar, distantele dintre gura canalului sulina, bara sulina și amarata aia de corabie ( sa nu mai spun de verificarea din alte surse) ? Ați și găsit sursa de încredere… antena 3, aia care dădeau filmulețe cu jocuri video drept război și le comentau cu foc ( și acolo era un general în rezerva)
    Continuați asa, ca eu îmi iau coviltiru și plec.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bărbat care vindea droguri de mare risc în Mamaia a fost reținut

mie sept. 20 , 2023
La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat percheziții domiciliare, la un bărbat, de 26 de ani, bănuit de trafic de droguri de mare risc. Acesta a fost prins în flagrant delict, […]

V-ar putea interesa și: