Expoziţia de fotografie „Mud” – portrete alb negru „pline de trăiri”, promite Alin Panaite, autorul

Miercuri, 15 noiembrie 2023, începând cu ora 16.30, la Muzeul de Artă Constanța are loc vernisajul expoziției de fotografie-portret „Mud”.

Expoziția, care face parte dintr-o serie de evenimente dedicate zilei Dobrogei, poartă semnătura fotografului Alin Panaite şi este dedicată celor care vor să pătrundă dincolo de aparențele zâmbetelor false afișate în fiecare zi, a ipocriziei și a bunătății mimate.

Nămolul, atât de cunoscut nouă datorită datorită proprietăților benefice, este folosit ca o metaforă pentru tot răul care iese la suprafață în anumite momente, în proporție mai mică sau mai mare, în fiecare din noi.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 15 noiembrie, ora 16.30, în cadrul unui eveniment sincretic inedit, care va aduce împreună vizualul, sunetul și mișcarea corporală. Vernisajul începe cu un recital de pian de Paul Florescu și continuă cu un moment inedit de dans, muzică și poezie: Reflections- un concept coregrafic de Stela Cocârlea, artist – Marius Marin, împreună cu studenții facultății de Arte : Blumetti Maria, Leticia Albu,Trofin Ioana Ștefania,Tudor Cioboteanu, Călin Bațagoi Valentin

„Suntem cu toții ființe efemere, create din visuri și noroi. Expoziţia de fotografie «Mud» prezintă o serie de portrete alb negru, pline de trăiri, o introspecție în sinele fiecăruia. Dacă privim sincer în noi, descoperim nu doar că perfecțiunea pe care o afișăm este o farsă, dar uneori suntem capabili de o răutate gratuită, de multe ori ascunsă în spatele unor idei sau visuri pe care noi le considerăm bune. Alții consideră că e cool să fii rău, să arunci cu noroi în toate direcțiile, mai ales când te simți invincibil din spatele tastaturii. Și atunci toată frumusețea fizică, de care avem mare grijă și pe care încercăm să o estetizăm, pălește sub stratul de noroi care iese la suprafață cu fiecare cuvânt spus cu ură.”, a declarat Alin Panaite, autorul lucrărilor expuse, profesor la Școala de Fotografie Avatar Studio.

Cele 20 de portrete ce alcătuiesc expoziţia „MUD“ pot fi vizionate în perioada până pe 15 decembrie 2023, la parterul Muzeului de Artă Constanța, sala Nicolae Grigorescu, de miercuri până duminică , între orele 10-18.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministerul Educației a virat inspectoratelor sumele necesare pentru plata burselor școlare

mar nov. 14 , 2023
Ministerul Educaţiei a anunțat, în seara aceasta, că a virat tuturor inspectoratelor şcolare din ţară sumele necesare pentru plata burselor şcolare pentru lunile septembrie şi octombrie. Metodologia de acordare a acestora prevede data de 15 noiembrie pentru virarea sumelor către beneficiari. „Ministerul Educaţiei a virat către fiecare inspectorat şcolar judeţean/Inspectoratul […]
elevi

V-ar putea interesa și: