Extinderea Delfinariului din Constanța intră în linie dreaptă

extindere delfinariu constanța
Delfinii din Constanța vor avea bazine de trei ori mai mari și, cel mai probabil, noi colegi de joacă

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat joi, 4 aprilie 2019, că au fost avizate primele proiecte pentru finanțare de către Comisia Tehnico-Economică a ministerului.

Primul pe listă este unul foarte important pentru județul Constanța, și anume extinderea Delfinariului. Este un proiect pentru care s-a luptat, în primul rând, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, secondat de directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, dr. Adrian Bîlbă.

Celelalte proiecte sunt construcția unei baze de salvamont în stațiunea Păltiniș, județul Sibiu și dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică Ocna Sibiului, proiect care prevede, printre altele, construcția unui parc de rulote, a unui camping pentru corturi, precum și amenajarea unui parc balnear pentru activități sportive și recreative în aer liber.

Sumele prevăzute pentru cele trei proiecte avizate sunt de aproximativ 40 de milioane de lei.

Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință ordinară a lui 2018, proiectul de hotărâre intitulat “Extindere Delfinariu, municipiu Constanța” în vederea finanțării acestuia prin Hotărârea Guvernului nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism – și a creșterilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism. Valoarea totală a proiectului privind extinderea Delfinariului din Constanța se ridică la suma de 22.184.476,40 lei fără TVA, respective 26.367.659,10 lei inclusiv TVA.

Directorul CMSN, Adrian Bîlbă, a precizat din februarie că președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a reușit să găsească sprijin la București, la Ministerul Turismului, pentru un proiect extrem de importante nu numai pentru CMSN, ci pentru tot turismul de pe litoral: extinderea Delfinariului.

„La delfini e nevoie de un spațiu mai mare, bunăstarea animalelor este un interes major. În spatele actualului Delfinariu, într-un sistem lagunar, se vor dezvolta încă două bazine, conectate cu bazinul existent, care vor asigura un volum de apă de trei milioane de litri, triplu față de cel existent. Proiectul este deja pe masa de lucru a ministerului”, a mai spus Adrian Bîlbă.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: „Rusia rămâne cea mai mare ameninţare la adresa suveranităţii şi independenţei statelor naţionale din Europa”

joi apr. 4 , 2019
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a transmis o declarație de presă cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea NATO, pe care o numește „cea mai de succes alianță din istorie”. Cu această ocazie, a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă Rusia […]
hans klemm, ambasadorul sua in românia

V-ar putea interesa și: