Fabrica Heineken, scoasă la vânzare

În septembrie 2022, olandezi de la Heineken anunțau că vor închide fabrica de bere din Constanța în circa un an.

Pe clădire a apărut de ceva vreme un semn mare care spune că este de vânzare. 92 de oameni rămân fără locuri de muncă, un simbol al industriei constănțene dispare.

La solicitarea Constanța 100%, reprezentanții companiei au precizat câți angajați sunt afectați de măsură și ce se va întâmpla cu ei.

„Suntem mândri de tradiția noastră în fabricarea berii, din Constanța, însă fabrica a funcționat mult sub capacitate de câțiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producție pentru a asigura creșterea și investiții suplimentare, pe termen lung.”, spunea compania, printr-un comunicat de presă.

„În prezent, în fabrica noastră din Constanța lucrează 92 de oameni. Principala noastră prioritate sunt oamenii și pregătim o serie de măsuri menite să reducă, pe cât de mult posibil, impactul asupra angajaților noștri din Constanța. Avem un dialog strâns cu partenerii din cadrul sindicatului pentru a agrea cea mai bună modalitate de a ne sprijini colegii. Intenționăm să oferim un pachet compensatoriu robust, conform Contractului Colectiv de Muncă, și un pachet adițional de compensare pentru toți colegii care vor rămâne în companie atât timp cât va fi nevoie. Acestea vor fi suplimentate cu o serie de măsuri de sprijin social, spre exemplu, măsuri specifice de servicii privind sănătatea, de suport emoțional și unele privind educația financiară. În plus, în următoarele luni, vom lucra să identificăm, în cadrul companiei noastre, cât de multe oportunități de lucru potrivite va fi posibil, pentru colegii din Constanța. Prioritatea noastră în acest moment este să-i susținem pe oameni în cel mai bun mod posibil.”, au precizat anul trecut reprezentanții Heineken, prin agenția McCann PR.

P.S. Brokerul imobiliar care se ocupă de vânzare, JJL, cu capital american, și-a anunțat și el, anul acesta, intenția de a-și vinde afacerea din România.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Zilele Culturii Armâne”, sărbătorite în Constanța și București

joi oct. 19 , 2023
În perioada 20 – 22 octombrie 2023, Comunitatea Armână din România organizează la Constanţa și Bucureşti cea de a XVIII – a ediţie a evenimentului „Zilele Culturii Armâne”, ce va reuni reprezentanţi de seamă ai comunităţii, din ţară și străinătate. Ediţia din acest an se va desfăşura sub egida „In […]

V-ar putea interesa și: