Facebook introduce două noi opțiuni pentru a oferi utilizatorilor mai mult control asupra conținutului pe care îl văd

Două noi opţiuni vor permite utilizatorilor Facebook să influenţeze algoritmul şi conţinutul ales de acesta să apară în newsfeed.

Prima dintre cele două opţiuni constă în două butoane afişate sub postări – „Show more” şi „Show less”. Primul buton va indica algoritmului că postarea este pe placul utilizatorului, iar al doilea exprimă dezinteresul faţă de subiectul postării.

În acest fel, pe de o parte, utilizatorii îşi pot crea un flux de conţinut mai relevant, cu mai multe postări interesante. Pe de altă parte, cu fiecare apăsare a unui dintre cele două butoane, utilizatorii contribuie la îmbunătăţirea algoritmului folosit de Facebook.

Opţiunile exprimate prin folosirea celor două butoane vor fi luate în calcul de algoritm pe o perioadă de 60 de zile, ceea ce are sens, pentru că preferinţele utilizatorilor se schimbă în timp, iar o apreciere îşi poate pierde din relevanţă după o perioadă.

Cele două butoane vor fi afişate atât sub postările obişnuite din feed, cât şi în cadrul secţiunii Reels, clona de TikTok a Facebook, care conţine clipuri video verticale.

Chiar dacă cele două butoane nu vor fi afişate automat, utilizatorii le vor putea accesa folosind meniul deschis prin apăsarea butonului cu trei puncte afişat în dreptul fiecărei postări.

A doua opţiune de personalizare a feed-ului Facebook se va regăsi în cadrul meniului de configurare. Aici, utilizatorii vor putea alege cât de frecvent să vadă postări de la prieteni şi familie, pagini şi grupuri de discuţie.

În dreptul fiecărei entităţi, utilizatorul va putea opta pentru afişarea unei cantităţi mai mari sau mai mici de conţinut. De exemplu, un utilizator care vrea mai mult conţinut de la persoanele cunoscute poate alege „normal” sau „more” la prieteni şi familie, respectiv „less” la pagini şi grupuri.

Noile opţiuni de personalizare a fluxului de conţinut vor deveni vizibile utilizatorilor Facebook, treptat, începând cu zilele următoare.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Azi se pun în vânzare primele bilete la UNTOLD 2023. Cât costă COMPLETARE

Thu Oct 6 , 2022
Fanii UNTOLD pot cumpăra astăzi, 6 octombrie, la ora 14:00, abonamente pentru ediția 2023. Organizatorii au pregătit primele 10.000 de abonamente la un preț special, 109 euro plus taxe, pentru fanii care se înscriu pe untold.com. Zeci de mii de oameni s-au înregistrat deja și speră să fie printre norocoșii […]