Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa

primaria constanta facebook

Comisia irlandeză pentru protecția datelor i-a informat joi pe omologii săi din Europa că va bloca compania Meta, care deține Facebook și Instagram, din a trimite date despre utilizatorii din Europa în SUA. Meta a avertizat în mod repetat că o astfel de decizie ar închide multe dintre serviciile sale din Europa, inclusiv Facebook și Instagram, relatează Politico.

Decizia autorității irlandeze de reglementare ar elimina ultima soluție legală a companiei Meta de a transfera cantități mari de date în SUA.

Compania Meta, numită Facebook până în 2021, a purtat lupte dure în justiție cu activiștii europeni pentru confidențialitate.

„Dacă nu se adoptă un nou cadru transatlantic de transfer de date și nu ne putem baza în continuare pe SCC (n.r. – metoda prin care transferă acum date) sau pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom putea oferi unele dintre cele mai importante produse și servicii, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa”, declarau oficialii Meta în luna martie.

Decizia agenției irlandeze, dacă va fi confirmată de grupul de autorități naționale europene de reglementare în domeniul protecției datelor, este probabil să provoace un impact major în mediul de afaceri european, care a avut de suferit după o decizie a principalei instanțe a UE din 2020 privind transferul de date din Europa în SUA.

UE și SUA se află în plină negociere privind un nou acord pe transferul de date care ar permite companiilor precum Meta să continue să facă acest lucru, indiferent de opoziția unor statele membre.

Bruxelles și Washington au convenit în martie asupra unui acord preliminar la nivel politic, dar negocierile cu privire la detalii tehnice au stagnat și este puțin probabil să se ajungă la un acord final înainte de sfârșitul anului.

Sursa: Libertatea.ro
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Privatizarea lacurilor și a Mării Negre, pe masa președintelui României

Thu Jul 7 , 2022
Pe masa președintelui Klaus Iohannis a ajuns spre promulgare un proiect care poate schimba România, așa cum o cunoaștem. În rău. Este vorba despre introducerea în circuitul civil al cuvetelor lacurilor și a cuvetei mării. Practic, putem vorbi de o privatizare a acestora. Știrea este cu atât mai îngrijorătoare cu […]
Lacul-Siutghiol-insula-ovidiu

V-ar putea interesa și: