Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța aniversează 32 de ani de la înființare

Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 15 – 16 aprilie a. c., Zilele Medicale Dobrogene 2022, cu prilejul aniversării a 32 de ani de învățământ medical tomitan, informează prof. univ. dr. Doina Tofolean, decanul facultății.

Evenimentul are loc în Corpul B al Campusului universitar și se adresează cadrelor didactice și studenților Facultății de Medicină. Pe parcursul celor două zile de desfășurare, programul include comunicări științifice și postere pe subiecte de mare actualitate din domeniul medical, susținute de studenți, rezidenți și cadrele didactice ale Facultății de Medicină.

De asemenea, în cadrul Zilelor Medicale Dobrogene 2022, este organizat un workshop de simulatoare medicale și chirurgicale, care cuprinde: simulator laparoscopie (ginecologie, FIV, urologie), simulator de ecografie adult şi copil, anatomie virtualǎ cu ochelari 3D, simulator oftalmologie, ORL, bronhoscopie, auscultatie, nursing, obstetricǎ, ATI (puncții), manechin nou-nǎscut şi pediatric pentru urgențe (UPU).

În cadrul acestui workshop, studenții din toți anii de studiu pot efectua manevre specifice și se pot familiariza cu tehnicile de lucru utilizând simulatoarele, sub îndrumarea cadrelor didactice.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Felix Stroe, PSD, anunță creșterea pensiilor

Fri Apr 15 , 2022
Felix Stroe, președintele PSD Constanța și senator, a declarat, vineri, că reforma cuprinzătoare a pensiilor, inclusă în PRR, va crea spațiul necesar pentru a permite României să abordeze provocările viitoare legate de demografie și de îmbătrânirea societății. „Asta include și creșterea gradului de adecvare a pensiilor, în special a celor […]
Felix Stroe, candidat PSD la Senatul României: „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”