Faleza din Costinești, pericol public! Acces intezis

Faleza din Costinești este pericol public. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a amplasat garduri de stuf în zona care se află într-un stadiu avansat de degradare.

„Pentru siguranţa turiştilor şi localnicilor porţiunea de faleză de la Costineşti, puternic erodată, este monitorizată permanent de angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L). Zona a fost îngrădită la începutul procesului de eroziune pe creasta falezei, iar la baza acesteia unde fuseseră montate palplanşe metalice au fost amplasate garduri de stuf, iar panourile de avertizare a turiştilor prin care le este semnalat pericolul au rămas pe poziţie. Efectele distructive ale procesului de eroziune costieră se văd foarte clar în această zonă de faleză din staţiunea Costineşti”, a transmis ABADL, sâmbătă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Administraţia Bazinală de Apă DobrogeaLitoral a menţionat că acestă porţiune coastă este inclusă într-un proiect pentru reabilitarea sa.

„Şi această porţiune de coastă este inclusă în proiectul cu finanţare europeană «Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)» care are drept scop sporirea siguranţei în zona de coastă, puternic ameninţată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră. În aceleaşi timp obiectivul proiectului este de a proteja şi îmbunătăţi calitatea mediului şi a standardelor de viaţă ale comunităţilor locale de-a lungul coastei româneşti a Mării Negre”, mai precizează comunicatul.

Staţiunea Costineşti va beneficia în cadrul proiectului de o protecţie costieră de 2.550 de metri liniari şi de 16 hectare de plajă nouă. În cadrul proiectului vor fi demolate mai întâi structurile existente, vor fi construite epiuri marine noi încastrate în ţărm şi vor fi instalate structuri pentru valorificarea biodiversităţii marine – recife artificiali.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Medvedev critică România și amenință Republica Moldova

Sun Jun 26 , 2022
Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin, și fost președinte al Federației Ruse, critică pe Telegram dorința Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană acuzând că este împinsă de la spate de liderii de la București care doresc refacerea României Mari. Medvedev avertizează […]
Dmitry_Medvedev