Falimentul TV Neptun, amânat până în pragul alegerilor locale și parlamentare

Falimentul TV Neptun a fost amânat cel puțin până în pragul alegerilor locale și parlamentare.

SOTI CABLE NEPTUN SRL Constanţa (CUI/CIF: 1869894), societatea care deţine licenţa pentru NEPTUN TV, a intrat în insolvenţă pe 6 aprilie 2016, iar tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală certă de 31.472.854 lei, plus 1.930.890 lei – creanţe în litigiu.

Deşi s-a aprobat un plan de reorganizare prin care debitoarea urma să achite doar un sfert din datorii (7.964.389 lei), NEPTUN TV nu a reuşit să-l respecte, motiv pentru care administratorul judiciar ARTEMIS LEGAL INSOLVENCY SPRL a propus trecerea la faliment în procedura generală, iar cererea urma să fie analizată de Tribunalul Constanţa pe 10 februarie 2020 (Dosar nr.2053/118/2016). Pe 10 februarie, instanța a decis să amâne pronunțarea. Dacă însă până atunci termenele au fost scurte, de la lună la lună sau chiar la câteva săptămâni distanță, de data aceasta instanța a amânat pronunțarea până pe 11 mai 2020. Coincidență sau nu, termenul este aproape de alegerile locale și parlamentare.

Printre creditori se numără Sorin Strutinski, dar și companii controlate de acesta împreună cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu (foto: print screen Tribunalul Constanța)

Supervizor.ro scrie că în documentele depuse la dosar se vorbeşte de „transferul către investitorul UNITED BUSINESS SOLUTIONS SRL“, care ar fi oferit „800.000 euro – echivalent lei (scutit de TVA) pentru preluarea afacerii debitorului“. Interesant este că oferta a fost lansată în iunie 2018, iar la un moment dat a intrat în joc şi EAD.RO INTERACTIVE SRL (Look TV, Agro TV), firmă care şi-a adjudecat o licitaţie… dar „nu a achitat însă restul de preţ, iar licitaţia a fost anulată de administratorul judiciar”.

În cel mai recent raport de activitate (din 23 ianuarie 2020), administratorul judiciar nu mai pomeneşte nimic de negocierile cu UNITED BUSINESS SOLUTIONS SRL (“Phoenicia Grand Hotel”), firma lui Mohammad MURAD, om de afaceri care a vrut să candideze la Primăria Constanța, ci spune că “a adus la cunoştinţa persoanelor interesate condiţiile în care se poate face transferul de afacere“… dar “nu au fost înaintate oferte financiare concrete“.

TV Neptun nu mai apare în lista must-carry.

Surse media spun că acționarul principal al Neptun TV, Sorin Strutinsky, împreună cu cel puțin un asociat, lucrează pentru a pune pe picioare o nouă televiziune, Marea Neagră TV, care ar trebui să înceapă să emită într-un timp relativ scurt, până înaintea alegerilor locale din acest an.

SOTI CABLE NEPTUN SRL – Tabel definitiv al creanţelor
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Un șofer a murit în urma unui accident rutier

Dum feb. 16 , 2020
Un accident rutier mortal s-a produs duminică, la ora 19.15, pe DN 3, între Ciocârlia si Ciocârlia de Sus. Este vorba despre o coliziune frontală între 2 autoturisme. La accident u intervenit pompierii Detașamentului Medgidia cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanta SMURD B. La […]

V-ar putea interesa și: