Familia Murad a cumpărat Litoral TV

mohammad murad

Familia Murad intră (iar) pe piața de televiziune din România. A preluat pachetul majoritar de acțiuni dintr-o televiziune de pe litoral. CNA a aprobat astăzi modificarea de acționariat a postului regional Litoral TV, scrie Pagina de Media.

Televiziunea care acopera județele Constanța, Tulcea și Ialomița a trecut de la Ramona Mureș (care deținea 100% din acționariat) la firma Brands Duel SRL. Ramona Mureș este o apropiată a fostului primar din Năvodari, Nicoale Matei.

Firma care a preluat acționariatul majoritar la Litoral TV este deținută de o altă firmă controlată de Hassan Murad (Business Solutions) și de Buianu Leonard Claudiu – director general al lanțului hotelier Phoenicia (deținut tot de familia Murad).

Cererea de licență vine după ce Mohammad Murad și-a anunțat, recent, intenția de a candida la Primăria Constanța.

„Dacă domnul Murad va candida probabil că televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi”, a spus un membru CNA – Gabriel Tufeanu. 

Care a fost răspunsul reprezentanților familiei Murad, în continuare:

Cel puțin la început, de proiectul litoral TV se va ocupa directorul general al lanțului Phoenicia, Claudiu Buianu, după cum a declarat chiar el în fața CNA.

Mohammad Murad a mai fost implicat în trecut în media, în postul TV Money Channel.

Cozmin Gușă trece în revistă atuurile lui Mohammad Murad pentru Primăria Constanța. Le-am combătut pe toate

Concret, acționariatul Litoral TV (după votul CNA) va arată astfel:

  • Mureș Geanina Ramona – 10%
  • SC Brands Duel SRL – 90%

Acționariatul SC Brands Duel:

  • SC United Business Solutions – 99,92%
  • Buianu Leonard Claudiu – 0,08%

Acționariatul SC United Business Solutions

  • Morad EP Hassan Haidar Batoul (Liban) – 98,5%
  • Văsii Alexandru – 1,5%

În discuțiile de astăzi, Monica Gubernat (șefa CNA) a amintit și de faptul că Mohammad Murad și-a anunțat, recent, candidatura la Primăria Constanța.

Dialogul, în continuare: 

Dorina Rusu: Da. Sper că nu veți face tot timpul reclamă la Phoenicia

Monica Gubernat: Înțeleg că domnul Murad vrea să candideze la Primăria Constanța

Buianu Leonard Claudiu: Lăsati-l pe domnul Murad cu intențiile de candidatură. Avem alte proiecte care ne mănâncă timpul, nu avem timp de campanii electorale. 

Radu Herjeu: Domnul Murad și-a anunțat candidatura ca independent la Primăria Constanței. Sperăm ca noii proprietari să fie foarte atenți în campania electorală. S-ar putea ca unii dintre angajați, din execes de zel față de patronul cel mai de sus, s-ar putea să fie tentați să greșească că să îi intre în grații. Conducerea postului trebuie să fie atentă. 

Dorina Rusu: Sper să nu fie o televiziune achiziționată înainte de campania electorală ca să îi facă campanie domnului Murad, dacă o să candideze. 

Buianu Leonard Claudiu: În articolul din Adevărul, domnul Murad spune că e posibil să candideze. 

Radu Herjeu: Nu. Spune „voi candida sigur”, în respectivul articol. 

Gabriel Tufeanu: Dacă domnul Murad va candida probabil că televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi. În schimb, dacă respecta legislația nu este nicio problemă. 

Ramona Mureș, fostul acționar majoritar, și-a explicat decizia de retragere din proiectul TV. Printre altele, aceasta a spus că „nu va mai avea timp să se ocupe de proiect”.

Ramona Mureș, fost acționar Litoral TV:

„Eu încerc să mă retrag ușor, ușor către vestul țării. O să fiu departe de Constanța. Nu voi mai avea timp să mă ocup. Vreau să vină cineva cu idei noi, chiar și financiar și ce ține de programe. Să fie poate chiar o rebranduire. Se fac opt ani de când e postul. Poate e nevoie de ceva nou.”

Claudiu Buianu a explicat, în fața forului, care sunt intențiile noului acționariat cu privire la stația Litoral TV. 

„Nu intenționăm o rebranduire. Pe lângă calitatea de administrator Brands Duel, firma care dorește să preia majoritatea acțiunilor din televiziune, sunt și director general la Phoenicia Hotel. Intenția noastră este să facem din această televiziune, cu care am colaborat pe partea de promovare în trecut, o televiziune cu și despre turismul românesc. Astea ne sunt intențiile.”

Buianu Leonard Claudiu, reprezentant al noului acționariat

Dorina Rusu: Îi schimbați profilul?

Buianu Leonard Claudiu: O să rămână generalist, dar vom încerca să avem emisiune care să promoveze turismul din țară.

Radu Herjeu: Înțeleg că domnul Buianu va conduce televiziunea? Cine va conduce televiziunea? Cine va face politica editoarială?

Buianu Leonard Claudiu: Lucrăm la organigramă. În primă fază mă voi ocupa eu de proiect, dar voi desemna un director general pentru că nu pot să-mi dedic 100% din timp televiziunii. Momentan vom păstra actuala echipă a televiziunii.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Tudorel Chesoi, Alianța Național Țărănistă: Primarul PSD Decebal Făgădău a sărăcit Constanța. Orașul a pierdut peste 9,5 milioane lei în ultimii patru ani

Wed Jul 1 , 2020
Tudorel Chesoi, președintele Alianței Național Țărăniste Constanța (foto), atrage atenția asupra unui fapt îngrijorător: în ultimii 4 ani, bugetul orașului Constanța a sărăcit. În termeni reali, bugetul din 2020 este mai mic decât cel din 2016 cu peste 9,5 milioane lei.  Președintele ANȚ reamintește că, în anul 2016, bugetul municipiului […]
Tudorel Chesoi