„Familiar” – proiecție de gală cu o parte din actori în sală

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și casa de producție PARADA FILM, organizează, vineri, 9 februarie, ora 18:30, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”, proiecția celui de-al cincilea lungmetraj regizat de Călin Peter Netzer, „FAMILIAR”. Astfel spectatorii din Constanța vor putea vedea filmul în premieră la ei în oraș, în prezența actorilor: Emanuel Pârvu și Iulia Lumânare.

Prezentat în premieră mondială, în selecția celei de-a 27-a ediții a Festivalului Tallinn Black Nights, FAMILIAReste un film despre un regizor care își investighează propria familie, forțând accesul la cel mai fragil moment din existența ei.

Dragoș, un regizor român, decide să facă un film despre emigrarea familiei sale în Germania, în anii ’80. Dragoș investighează emigrarea, care s-a realizat în condiții suspecte, cu ajutorul fostei sale iubite, Ilinca. Colaborarea îi apropie pe cei doi, dar complică relația lui Dragoș cu logodnica sa. Pe măsură ce acesta se adâncește în trecutul familiei sale, secrete ies la iveală, ducând la dezvăluiri despre legături surprinzătoare cu Securitatea și relația lui Dragoș cu părinții se degradează treptat, în ciuda dorinței sale de a folosi acest film pentru a vindeca vechi răni.

Personajele „își păstrează secretele sau, în timp ce spun un lucru, gândesc altceva. Nu știi niciodată care este adevărul. De asemenea, cred că au o problemă cu ceea ce își amintesc sau cu ceea ce vor să-și amintească”, declara Călin Peter Netzer pentru Variety, după proiecția de la Tallinn.

În distribuția filmului, spectatorii îi vor putea recunoaște pe Emanuel Pârvu, Iulia Lumânare, Ana Ciontea, Adrian Titieni, Victoria Moraru și Vlad Ivanov.

Scenariul a fost scris de Călin Peter Netzer și Iulia Lumânare, imaginea filmului este semnată de Barbu Bălășoiu și Andrei Butică. De costume s-au ocupat Judy Shrewbury și Ioana Covalcic, montajul a fost realizat de Dana Bunescu, iar machiajul și coafura de către Gabriela Crețan și Cristina Temelie.

Trailerul poate fi urmărit pe: https://www.youtube.com/watch?v=cgVb-_-HC_k

Filmul este co-produs de Cinema Defacto (Franța), Gaïjin (Franța) și Volos Films (Taiwan). Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer și Oana Iancu, prin casa de producție PARADA FILM.

Pagina de film și bilete: https://www.centruljeanconstantin.ro/movie/familiar


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Constanța pe 6 februarie

lun feb. 5 , 2024
Pentru executarea lucrărilor de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale din municipiul Constanța, în cadrul contractului – „Realizare cămine și instalație mecano hidraulică pentru modernizare și sectorizare pe rețele de distribuție apă – LOT 1, LOT 2, LOT 3”, echipele RAJA vor sista furnizarea apei potabile […]

V-ar putea interesa și: