Fanii lui Cîțu, boți din lumea largă

Rețelele de socializare sunt un instrument de manipulare. Dacă te uiți la o postare pe Facebook o vei considera mai valoroasă dacă are foarte multe vizualizări și like-uri, nu-i așa? Uneori însă, acele like-uri și vizualizări sunt false. Sunt de fapt boți care dau like-uri, nu persoane reale.

La tehnica aceasta a apelat și premierul Florin Cîțu. Sau cei care se ocupă de contul său. Descoperirea a fost publicată de Ciprian Mihali, profesor de filosofie în Cluj.

Iată ce spune:

„Acum aproape un an făcea vâlvă în media impostura lui Cumpănașu care ar fi avut, cică, peste 500.000 de urmăritori pe TikTok. Și ne speriam că, vai, cât de amenințați sunt copilașii noștri, dacă o jumătate de milion dintre ei au cedat farmecelor acelui personaj grobian. Dar după ce am scormonit puțin, am descoperit ceva foarte simplu: majoritatea zdrobitoare a urmăritorilor lui Cumpănașu erau boți cumpărați, adică adrese și conturi false care pot fi cumpărate la pachet pentru a fi urmăritori, pentru a da like-uri sau pentru a face comentarii pozitive.

Și ghiciți ce? Această practică a cumpărării de boți a prins și la case mai mari. Am văzut cu toții ce val de reacții negative au stârnit în social media ultimele postări ale lui Florin Cîțu. Dar lucrurile s-au reparat brusc, așa cum bine semnalează și Lucian Mîndruță, căruia îi mulțumesc pentru semnalare: gestionarii paginii lui Florin Cîțu s-au pus pe cumpărat simpatie din lumea rusească, din lumea asiatică și din lumea arabă, boți la pachet care să dea like-uri și să contrabalanseze imaginea negativă creată în ultimele luni.

Toate postările din ultima vreme, fără excepție, ale lui Florin Cîțu sunt saturate în proporție de 90-95% de like-uri cumpărate de pe piața neagră a boților. Spre exemplu, postarea care a provocat atâta indignare despre Colectiv, în care spune că „este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo”, are parte de 11k de aprecieri. Dintre acestea, 5,5k sunt „Like”, dar dintre ele peste 90% sunt boți, pe când 919 sunt „Love”, dar printre ele nu am găsit niciun nume românesc, doar nume arăbești, rusești, vietnameze, thailandeze.În schimb, niciun bot printre cele 3,7K de aprecieri negative „Angry”. Acestea nu mai trebuie cumpărate la negru, există din plin la noi.

Nu-mi dau seama dacă practica aceasta a cumpărării de boți reprezintă sau nu o breșă de securitate la nivelul conducerii guvernului; de asemenea, nu știu dacă Florin Cîțu însuși autorizează asemenea practici frauduloase.

Dar un lucru e sigur: nu așa se recâștigă încrederea cetățenilor acestei țări; dimpotrivă, așa ceva stă mărturie doar pentru disponibilitatea celor care îl înconjoară pe primul ministru de a minți și de a înșela încă o dată publicul.”

Vă recomandăm și: Florin Cîțu împinge firmele românești în faliment

Am verificat, o puteți face și voi intrând pe contul primului ministru. Multe din conturi sunt false, nu au nici măcar o postare. Iată numai un exemplu, de la altă postare.

Ne furăm singuri căciula.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Armata română este în doliu. A murit un viceamiral

sâm nov. 6 , 2021
Astăzi s-a stins din viață viceamiralul (r) Petru ANGHEL. Iată ce funcții a ocupat în carieră: Şeful Statului Major al Comandamentului Marinei Militare, 1966-1972; Comandant al Şcolii Militare Superioare de Marină, 1972-1973; Comandantul Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, 1973-1981; Comandant al Centrului de Industrie al Marinei Militare, 1982-1988; […]

V-ar putea interesa și: