Fântânile arteziene din Municipiul Constanța prind viață

Elemente ale patrimoniului municipal, fântânile arteziene sunt un simbol al urbanismului și civilizației, oferind zonei în care sunt amplasate un aspect estetic și relaxant.

Cu design impunător sau minimalist, cu o istorie bogată sau moderne, fântânile arteziene fac parte din peisajul urban, fiind punctul de atracție pentru oricine în aproape orice anotimp. Ele au un rol de socializare, într-o generație a internetului, și chiar terapeutic, contribuind la eliminarea energiilor negative și la reducerea stresului cotidian.

În urma lucrărilor demarate in urmă cu două luni, SC RAJA SA pune în funcțiune în această după-amiază, cinci dintre fântânile arteziene de la nivelul Municipiului Constanța. Aceste repere urbane, prind viață în urma unui proces de reabilitare complet.

Astfel, a fost refăcută hidroizolația, au fost reparate/înlocuite instalațiile electrice/corpurile de iluminat, pompele și automatizările, țâșnitorile, sistemele de alimentare cu apă și bineînțeles, cișmelele. În plus, aceste obiective, respectiv fântâna din Parcul Tomis II, fântâna din zona Dacia, fântâna din Parcul Casei de Cultură, fântâna din Parcul Far și fântâna de la Muzeul de Artă – zona Miga au fost modernizate cu instalații de lumini care vor da un spactacol aparte odată cu lăsarea serii.

Fântâna din Parcul Gării, fântâna din zona Policlinica II, fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“ și bazinele ornamentale de la hotelurile Meridian și Sulina din staţiunea Mamaia, vor fi puse în funcțiune în jurul datei de 01 mai 2017, când va avea loc și deschiderea oficială a sezonului estival 2017.

În această după-amiază, începând cu ora 17,00, fanfara Muzica Apelor a SC RAJA SA va susține un scurt concert în zona fântânii din Parcul Tomis II, care va fi pusă în funcțiune.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cum arată fântâna reabilitată din cartierul Tomis II, municipiul Constanța

Fri Apr 14 , 2017
În după-amiaza aceasta a fost inaugurată fântâna reabilitată de către SC RAJA SA, din cartierul Tomis II. Detalii aici: Fântânile arteziene din Municipiul Constanța prind viață Iată imagini de la inaugurare. Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.