Fastingul poate dubla riscul de deces cardiovascular pe termen lung

Fastingul, o metodă populară de pierdere în greutate care limitează orele în care pot fi consumate alimente, poate dubla riscul pe termen lung al unei persoane de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unei noi cercetări. Se întâmplă asta în special în rândul persoanelor cu boli cardiovasculare sau cancer.

Rămân însă întrebări cu privire la modul în care alimentaţia restricţionată în funcţie de timp, care limitează consumul de calorii la o parte a zilei, afectează riscurile de boli de inimă şi de accident vascular cerebral. Studiile anterioare au sugerat că acest tip de alimentaţie poate reduce factorii de risc cardiovascular pe termen scurt, potrivit American Heart Association, citat de News.ro.

În timp ce noile cercetări sunt convingătoare, motivele pentru care participanţii au ales acest stil de alimentaţie erau necunoscute, a declarat dr. Kenneth Mukamal, medic primar la Beth Israel Deaconess Medical Center şi profesor de medicină la Harvard Medical School din Boston.

„Acesta a fost un efort rezonabil de a analiza efectele pe termen lung ale unei alimentaţii cu restricţii de timp. La prima vedere, nu sugerează că acest lucru este probabil să fie benefic din punct de vedere cardiovascular şi, într-adevăr, a fost dăunător. Dar ar putea exista motive de sănătate pentru a mânca într-un mod restricţionat în timp care ar face ca acest lucru să pară dăunător, când nu este.”, a spus acesta.

Mukamal a subliniat că este prea devreme pentru a concluziona că oamenii ar trebui să evite mâncatul cu restricţii de timp dacă acest lucru îi ajută să îşi atingă obiectivele de pierdere în greutate. „În acest moment, dacă oamenii doresc să mănânce pe o durată mai scurtă şi este mai uşor pentru ei să îşi menţină greutatea în acest fel, nu aş folosi acest lucru ca un motiv pentru a nu o face.”, a spus el.

Fastingul restricţionează de obicei aportul caloric la o fereastră de patru până la 12 ore. Cercetările anterioare au arătat că poate fi o strategie eficientă de pierdere în greutate, în special atunci când este combinată cu restricţii calorice. Studiile au sugerat, de asemenea, că poate reduce tensiunea arterială şi alţi indicatori cheie ai bolilor cardiovasculare pe o perioadă scurtă de timp la persoanele cu obezitate.

În noul studiu, cercetătorii au analizat datele alimentare dintr-un sondaj naţional efectuat pe 20.078 de adulţi americani în vârstă de 49 de ani, în medie. În două ocazii, aceştia şi-au amintit toate alimentele şi băuturile pe care le-au consumat într-o perioadă de 24 de ore.

Persoanele care şi-au redus alimentaţia la o perioadă de mai puţin de opt ore în fiecare zi au fost de aproape două ori mai predispuse să moară din cauza bolilor cardiovasculare, care includ bolile de inimă şi accidentele vasculare cerebrale, într-o perioadă medie de urmărire de opt ani, în comparaţie cu cei care au mâncat mesele pe o perioadă de 12 până la 16 ore. Fereastra de masă de opt ore a fost asociată cu o mortalitate cardiovasculară mai mare în rândul populaţiei generale, precum şi al celor care aveau boli cardiovasculare preexistente sau cancer.

Constatările sunt considerate preliminare până când rezultatele complete vor fi publicate într-o revistă de specialitate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stelian Ion, USR: „O rețea de complicități a dus la haosul urbanistic din Constanța”

mar mart. 19 , 2024
Stelian Ion, președinte USR Constanța, a declarat astăzi, după ce a vizitat locul unde ar trebui să se ridice un bloc, în Palazu Mare, că, pentru administrația actuală, constănțenii nu contează. „Este concluzia la care ajunge oricine merge acum în Palazu Mare, pe str. Ionel Teodoreanu 32, unde terenul a […]

V-ar putea interesa și: