Federația lui Mohammad Murad spune că turiștii nu vin pe litoral din cauza „presei inconștiente”

bogdan trif
Bogdan Trif în Constanța, alături de investitorul Mohammad Murad (foto: CT100.ro)

Federația condusă de omul de afaceri Mohammad Murad spune că turiștii nu vin pe litoral din cauza „presei inconștiente”.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spune însă că lucrurile încep să se schimbe și turiștii revin în stațiunile din județul Constanța.

„Începând din această săptămână, odată cu terminarea ultimelor examene școlare planificate ca de obicei în mijlocul verii și cu devoalarea unui „fake news” emis de ANM și promovat inconștient de majoritatea mass-media în căutare disperată de audiență, turiștii încep să sosească pe litoral în număr din ce în ce mai mare. Litoralul începe treptat să se umple, diferențiat pe stațiuni, astfel că pentru acest weekend în Mamaia așteptăm un grad de ocupare de 75%, Eforie Nord 80%, iar în stațiunile din sudul litoralului în jur de 70%. În continuare stațiunile Năvodari, Costinești și Vama Veche sunt asaltate în perioada weekend-ului de vizitatori, dar turiștii declarați în structuri clasificate se mențin în jurul a 70-80%. Aceste date provin de la unitățile clasificate al căror număr este egalat sau depășit în aceste stațiuni de numărul unităților nedeclarate.”, se arată într-un comunicat al FPTR.

Potrivit sursei citate, numărul de turiști prognozat pentru acest weekend este de aproximativ 80.000 de turiști în unități clasificate. Pe lângă aceștia, cel puțin 20.000 de turiști se vor caza în unitățile neclasificate.

„Aceste date sunt aproximative și au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.”, se recunoaște în comunicat.

Se remarcă faptul că cei de la FPTR nu sunt „adevărul, tot adevărul și numai adevărul”, așa cum mai auzim prin filmele americane. Un gra de ocupare de 75% în vârf de sezon este foarte mic: în anii trecuți, între 15 iulie și 15 august nu mai găseai niciun loc liber. Vă spun din experiență, am prieteni care au vrut să vină, ar fi plătit oricât, dar nu găseau absolut nicio cameră.

FPTR se face că nu vede adevăratele probleme ale turismului: serviciile proaste, prețurile mari, aglomerația, plajele unde nu mai ai loc să pui un cearceaf, trenurile care fac o zi și o noapte până la mare, tarabele cu chiloți care au invadat falezele, bișnițari de pe plajă, șoferii care au transformat plaja în parcare, sub privirea poliției locale (în Eforie, video mâncarea cu mucegai din restaurante și multe altele. Dacă luăm în calcul și concurența vecinilor, avem un rezultat fatal pentru litoralul românesc.

Nu mai dați vina pe presă, domnule Murad. Uitați-vă întâi în propria ogradă!

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vergil Chițac: Decebal Făgădău se folosește de imaginea Simonei Halep

Sat Jul 20 , 2019
Aflat într-un declin de imagine, din cauza rezultatelor dezastruoase ca primar, Decebal Făgădău se folosește de imaginea Simonei Halep, scrie senatorul Vergil Chițac pe pagina sa de Facebook. Iată mesajul său în întregime: “Mi-a atras atenția pagina de Facebook a primarului, care a postat o invitație. El, primarul, ne invită […]