Federația Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Constanța lansează proiectul cultural „Map Your City”

Federația Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT) organizează, în data de 24 Ianuarie 2022, lansarea primei etape a proiectului cultural „Map Your City”.

Proiectul face parte din strategia „Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022” finanțat de Primăria Municipiului Constanța și Banca Comercială Română (BCR). Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Portului, începând cu ora 12, în prezența reprezentanților organizatorului și ai partenerilor: Primăria Municipiului Constanța, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța.

Proiectul „Map Your City” își propune să fructifice cultural și turistic moștenirea Regalități în orașul Constanța prin amplasarea unor panouri informative în proximitatea celor mai importante monumente care mărturisesc până astăzi despre prezența Familie Regale în orașul de la malul Mării. Cele șapte panouri (cinci tematice și două cu caracter general) vor contura un „traseul al Regalității” care unește următoarele obiective: Pavilionul Reginei Elisabeta (Cuibul Reginei), Statuia Reginei Elisabeta, Palatul Regal din Constanța, Bustul Reginei Maria și Vila Regală din Mamaia.

Fiecare panou tematic cuprinde informații esențiale despre istoricul obiectivului, imagini de arhivă, o hartă pe care sunt marcate punctele traseului și o schiță care se suprapune peste monumentul actual. În plus, câteva informații esențiale vor fi disponibile în sistemul Braille, iar prin scanarea un cod QR se pot audia detalii foarte interesante despre istoricul și arhitectura fiecărui monument.  

Proiectul ”#ComeToSEAus” este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT), fiind un proiect de interes general finanțat din fonduri nerambursabile.

Programul ”Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022” are o durată de un an, începând pe 2 mai 2021 și finalizând pe 1 mai 2022, fiind guvernat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTCluj), Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Căști audio, în valoare de 11.000.000 lei dacă ar fi fost originale, depistate într-un container în Portul Constanța

vin ian. 21 , 2022
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 12.440 de căști audio, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. În data […]

V-ar putea interesa și: