Constanța 100% https://www.ct100.ro Fri, 14 Aug 2020 07:08:06 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5 https://www.ct100.ro/wp-content/uploads/2016/07/Constanta-100-Var-1-e1467838758663-75x75.jpg Constanța 100% https://www.ct100.ro 32 32 Se lucrează la infrastructura de transport electric pe ruta Constanța – București – Timișoara https://www.ct100.ro/se-lucreaza-la-infrastructura-de-transport-electric-pe-ruta-constanta-bucuresti-timisoara/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=se-lucreaza-la-infrastructura-de-transport-electric-pe-ruta-constanta-bucuresti-timisoara https://www.ct100.ro/se-lucreaza-la-infrastructura-de-transport-electric-pe-ruta-constanta-bucuresti-timisoara/#respond Fri, 14 Aug 2020 07:08:03 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90474 E.ON Energie România a pus în funcţiune, în această săptămână, o nouă staţie de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în perimetrul Vivo Mall din Constanța (b-dul Aurel Vlaicu, nr. 220), fiind astfel continuate lucrările pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanța – București – Timișoara. Până acum, E.ON [...]

The post Se lucrează la infrastructura de transport electric pe ruta Constanța – București – Timișoara appeared first on Constanța 100%.

]]>

E.ON Energie România a pus în funcţiune, în această săptămână, o nouă staţie de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în perimetrul Vivo Mall din Constanța (b-dul Aurel Vlaicu, nr. 220), fiind astfel continuate lucrările pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanța – București – Timișoara.

Până acum, E.ON Energie România a montat 17 stații: Iași, Tg. Frumos (jud. Iași), Cristești  (jud. Iasi), Roman (jud. Neamț), Piatra Neamț, Tașca (jud. Neamț), Gheorgheni (jud. Harghita), Sovata (jud. Mureș), Târgu Mureș, Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), București (3 stații), Râmnicu Vâlcea și Constanța.

Staţia de încărcare de la Constanța are o putere maximă de 77 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locaţie este instalată o staţie de tip fast charge 1×50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1×22 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiază de 2 locuri de parcare.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Până în prezent, prin intermediul stațiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat aproximativ 30 mii de kWh de energie electrică și au parcurs peste 200 de mii de km. Cele mai multe încărcări s-au făcut la stațiile din Roman, Suceava și Iași.

Staţiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare. Acest sistem asigură supravegherea non-stop a respectivei unităţi şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă eventualele incidente apărute în timpul încărcărilor. În plus, eventualele probleme apărute la staţiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic 24/7 la un call center al E.ON.

Utilizatorii de vehicule electrice pot accesa şi rezerva staţiile direct pe https://harta-statii.eondrive.ro/ sau prin aplicaţia mobilă E.ON Drive, disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS. De asemenea, acestea pot fi vizualizate pe platforma online Plugshare.

Reţeaua pan-europeană NEXT-E va include 6 ţări diferite, iar 40 de staţii de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România şi amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călărași, Constanţa-Bucureşti-Timişoara şi Iaşi-Târgu Mureş–Alba Iulia. Prin această inițiativă, infrastructura de stații de încărcare pentru autovehicule electrice aferentă coridoarelor rutiere strategice europene (TEN-T) se va completa cu infrastructura de stații de încărcare pentru autovehicule electrice din România, facilitând transportul rutier cu emisii reduse de CO2 şi impact redus asupra mediului.

The post Se lucrează la infrastructura de transport electric pe ruta Constanța – București – Timișoara appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/se-lucreaza-la-infrastructura-de-transport-electric-pe-ruta-constanta-bucuresti-timisoara/feed/ 0
Un iranian a fost descoperit ascuns într-un camion la frontieră VIDEO https://www.ct100.ro/un-iranian-a-fost-descoperit-ascuns-intr-un-camion-la-frontiera-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=un-iranian-a-fost-descoperit-ascuns-intr-un-camion-la-frontiera-video https://www.ct100.ro/un-iranian-a-fost-descoperit-ascuns-intr-un-camion-la-frontiera-video/#respond Fri, 14 Aug 2020 06:42:14 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90470 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov au descoperit, ascuns într-un camion condus de un cetăţean turc, un cetăţean iranian care intenţiona să intre ilegal în România. În data de 13.08.2020, în jurul orei 20.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, s-a prezentat pentru efectuarea [...]

The post Un iranian a fost descoperit ascuns într-un camion la frontieră VIDEO appeared first on Constanța 100%.

]]>

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov au descoperit, ascuns într-un camion condus de un cetăţean turc, un cetăţean iranian care intenţiona să intre ilegal în România.

În data de 13.08.2020, în jurul orei 20.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră de intrare în țară, un cetăţean turc în vârstă de 31 de ani, la volanul unui camion cu semiremorcă, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale textile.

În urma controlului efectuat în comun de poliţiştii de frontieră români şi bulgari a fost descoperită ascunsă în semiremorcă, peste paleții cu materiale textile, o persoană de sex masculin.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul este cetăţean iranian, are 33 de ani şi a recurs la această metodă de a încerca să intre ilegal în ţară deoarece intenționa să ajungă în Germania. Totodată, şoferul turc a declarat faptul că nu avea cunoştinţă despre prezenţa bărbatului în mijlocul de transport.

Cetăţeanul descoperit ascuns, şoferul camionului şi mijlocul de transport au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, cu privire la şoferul turc s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, conform prevederilor O.U.G. 194 / 2002 privind regimul străinilor în România.

The post Un iranian a fost descoperit ascuns într-un camion la frontieră VIDEO appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/un-iranian-a-fost-descoperit-ascuns-intr-un-camion-la-frontiera-video/feed/ 0
Trafic îngreunat pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța https://www.ct100.ro/trafic-ingreunat-pe-soseaua-mangaliei-din-municipiul-constanta/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=trafic-ingreunat-pe-soseaua-mangaliei-din-municipiul-constanta https://www.ct100.ro/trafic-ingreunat-pe-soseaua-mangaliei-din-municipiul-constanta/#respond Fri, 14 Aug 2020 06:36:20 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90468 Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe Șoseaua Mangaliei nr. 46, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe prima bandă de circulație de pe această stradă, pe o porțiune de 50 m, sensul de mers dinspre Gară spre strada [...]

The post Trafic îngreunat pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța appeared first on Constanța 100%.

]]>
Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe Șoseaua Mangaliei nr. 46, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe prima bandă de circulație de pe această stradă, pe o porțiune de 50 m, sensul de mers dinspre Gară spre strada Caraiman, astăzi – 14 august 2020, în intervalul orar 09.30 – 12.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

The post Trafic îngreunat pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/trafic-ingreunat-pe-soseaua-mangaliei-din-municipiul-constanta/feed/ 0
Se oprește apa în localitățile Negru Vodă și Cotu Văii https://www.ct100.ro/se-opreste-apa-in-localitatile-negru-voda-si-cotu-vaii/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=se-opreste-apa-in-localitatile-negru-voda-si-cotu-vaii https://www.ct100.ro/se-opreste-apa-in-localitatile-negru-voda-si-cotu-vaii/#respond Fri, 14 Aug 2020 06:34:14 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90466 Pentru executarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de la nivelul Gospodăriei de apă – Cotu Văii, din județul Constanța, realizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 -2020 (POIM), echipele RAJA SA vor fi nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile, luni – 17 august 2020, în intervalul orar 09.00 – 17.00. [...]

The post Se oprește apa în localitățile Negru Vodă și Cotu Văii appeared first on Constanța 100%.

]]>
raja

Pentru executarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de la nivelul Gospodăriei de apă – Cotu Văii, din județul Constanța, realizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 -2020 (POIM), echipele RAJA SA vor fi nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile, luni – 17 august 2020, în intervalul orar 09.00 – 17.00.

În vederea realizării acestor operațiuni este necesară golirea rezervorului destinat înmagazinării apei pentru efectuarea racordului în camera de vane a conductei de umplere rezervor, cât și a racordului aflat lângă camera de vane a conductei de alimentare a grupurilor noi de pompe.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitățile Negru Vodă și Cotu Văii.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, spun reprezentanții RAJA.

The post Se oprește apa în localitățile Negru Vodă și Cotu Văii appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/se-opreste-apa-in-localitatile-negru-voda-si-cotu-vaii/feed/ 0
Nouă nu ne-a dat nimeni o locuință de la ANL. Am făcut credite și datorii pentru un apartament și am muncit din greu să le achităm https://www.ct100.ro/noua-nu-ne-a-dat-nimeni-o-locuinta-de-la-anl-am-facut-credite-si-datorii-pentru-un-apartament-si-am-muncit-din-greu-sa-le-achitam/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=noua-nu-ne-a-dat-nimeni-o-locuinta-de-la-anl-am-facut-credite-si-datorii-pentru-un-apartament-si-am-muncit-din-greu-sa-le-achitam https://www.ct100.ro/noua-nu-ne-a-dat-nimeni-o-locuinta-de-la-anl-am-facut-credite-si-datorii-pentru-un-apartament-si-am-muncit-din-greu-sa-le-achitam/#respond Fri, 14 Aug 2020 06:28:52 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90462 Ne făcuserăm zeci de planuri despre cum putem să ne cumpărăm o locuință a noastră. Ne-am gândit și să ne depunem un dosar pentru o locuință ANL. Știam însă cum merg lucrurile în primăria lui Mazăre. Multe din blocurile ANL erau ocupate de prieteni, angajați ai firmelor. Se spunea că [...]

The post Nouă nu ne-a dat nimeni o locuință de la ANL. Am făcut credite și datorii pentru un apartament și am muncit din greu să le achităm appeared first on Constanța 100%.

]]>
cristian hagi

Ne făcuserăm zeci de planuri despre cum putem să ne cumpărăm o locuință a noastră. Ne-am gândit și să ne depunem un dosar pentru o locuință ANL. Știam însă cum merg lucrurile în primăria lui Mazăre. Multe din blocurile ANL erau ocupate de prieteni, angajați ai firmelor. Se spunea că dacă nu ești din zona de influență nu aveai nicio șansă. Am văzut cine stătea acolo. Multe din zvonuri erau adevărate. Când am terminat facultatea, eram profesor, salariul era mizerabil, părinții mei nu lucrau la ICRAL, nu aveau relații.

Soluția a fost să ne cumpărăm un apartament de pe piața liberă. Am găsit unul care are vedere la trei cimitire. L-am cumpărat relativ ieftin, pentru că priveliștea îi făcea pe mulți dintre doritori să scuipe-n sân și să renunțe.

Salariile profesorilor erau foarte mici, cum vă spuneam. Nu aveam venituri suficiente pentru un credit ipotecar. Am găsit o soluție: am împrumutat economiile părinților și am făcut, în plus, un credit de nevoi personale. Ne-a luat mult timp să dăm banii înapoi. Timp în care am muncit pe brânci. Ani de zile, am avut trei locuri de muncă. De obicei, programul începea înainte de opt dimineață și se termina spre miezul nopții. Mă angajasem deja în presă unde, de fapt, nu există program. Scriam pentru România liberă, produceam și moderam o emisiune de televiziune, colaboram la o agenție de presă, puneam pe picioare un ziar online, înființam o agenție de publicitate. Datoriile și ratele trebuie plătite.

Ne-ar fi ajutat enorm o locuință ANL, pe care să o închiriem la un preț modic și pe care, apoi, să o cumpărăm, tot la un preț preferențial. Nu s-a putut.

Nu spun că cine a obținut una avea pile și relații. Am văzut cazuri de tineri căsătoriți, cu copii, care se calificau. Am văzut însă, cum spuneam, și pe unii care parcă au ajuns acolo mai mult ajutați decât îndreptățiți.

Nu e vorba de bani în chestiunea aceasta, ci de egalitate și timp. Egalitatea de drepturi și de șanse, adică un punct de plecare comun pentru toți, și timpul pe care-l consumi pentru a face acei bani necesari pentru a-ți plăti datoriile și ratele. Când cineva „taie rândul” și își privează semenul de un lucru care, legal, i s-ar cuveni – un apartament de la ANL, de pildă – îi fură timp. Cea mai prețioasă resursă pe care o avem.

Am auzit recent tot felul de aberații. Una, care mă îngrozește, este următoarea: „Cum ne permitem să spunem că domnul X a obținut o garsonieră de la ANL, în condițiile în care a făcut atât de mult bine orașului și țării?” Ajungem să trăim, încet, dar sigur, într-un fel de „nomenclatură capitalistă”, dacă-mi este permis termenul. O lume în care niște oameni au parte de anumite beneficii pentru că știu pe cineva, au informații. O lume în care oamenii obișnuiți se uită cum privilegiile sunt împărțite unei anumite clase.

The post Nouă nu ne-a dat nimeni o locuință de la ANL. Am făcut credite și datorii pentru un apartament și am muncit din greu să le achităm appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/noua-nu-ne-a-dat-nimeni-o-locuinta-de-la-anl-am-facut-credite-si-datorii-pentru-un-apartament-si-am-muncit-din-greu-sa-le-achitam/feed/ 0
Trafic îngreunat pe strada București din municipiul Constanța https://www.ct100.ro/trafic-ingreunat-pe-strada-bucuresti-din-municipiul-constanta/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=trafic-ingreunat-pe-strada-bucuresti-din-municipiul-constanta https://www.ct100.ro/trafic-ingreunat-pe-strada-bucuresti-din-municipiul-constanta/#respond Fri, 14 Aug 2020 06:00:12 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90460 În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de la intersecția străzii București cu aleea Garofiței , din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe o bandă de circulație de pe strada [...]

The post Trafic îngreunat pe strada București din municipiul Constanța appeared first on Constanța 100%.

]]>
În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de la intersecția străzii București cu aleea Garofiței , din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe o bandă de circulație de pe strada București, cu sensul de mers către bd. Alexandru Lăpușneanu, astăzi  –  14 august 2020, în intervalul orar 08.30 – 12.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

„Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, spun cei de la RAJA.

The post Trafic îngreunat pe strada București din municipiul Constanța appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/trafic-ingreunat-pe-strada-bucuresti-din-municipiul-constanta/feed/ 0
Accident pe Autostrada Soarelui https://www.ct100.ro/accident-pe-autostrada-soarelui-4/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=accident-pe-autostrada-soarelui-4 https://www.ct100.ro/accident-pe-autostrada-soarelui-4/#respond Fri, 14 Aug 2020 04:59:40 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90455 Ziua de vineri a început cu un accident pe Autostrada Soarelui. S-a întâmplat la km 157+800, pe sensul București – Constanța. A fost implicat un autovehicul. „Nu au fost victime, iar traficul a fost reluat în scurt timp, după efectuarea cercetărilor de către poliție și curățarea părții carosabile de către [...]

The post Accident pe Autostrada Soarelui appeared first on Constanța 100%.

]]>

Ziua de vineri a început cu un accident pe Autostrada Soarelui. S-a întâmplat la km 157+800, pe sensul București – Constanța. A fost implicat un autovehicul.

„Nu au fost victime, iar traficul a fost reluat în scurt timp, după efectuarea cercetărilor de către poliție și curățarea părții carosabile de către echipele S.D.N. Călărași (C.I.C. Fetești). Vă rugăm să circulați cu atenție și prudență!”, transmit reprezentanții DRDP Constanța.

Sursă foto: DRDP Constanța

The post Accident pe Autostrada Soarelui appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/accident-pe-autostrada-soarelui-4/feed/ 0
Punctul de pensie va crește cu 14% de la 1 septembrie https://www.ct100.ro/punctul-de-pensie-va-creste-cu-14-de-la-1-septembrie/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=punctul-de-pensie-va-creste-cu-14-de-la-1-septembrie https://www.ct100.ro/punctul-de-pensie-va-creste-cu-14-de-la-1-septembrie/#respond Fri, 14 Aug 2020 04:48:07 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90453 Ministerul de Finanţe propune creşterea, de la 1 septembrie, a valorii punctului de pensie cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei, potrivit proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020. „Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 [...]

The post Punctul de pensie va crește cu 14% de la 1 septembrie appeared first on Constanța 100%.

]]>
lei

Ministerul de Finanţe propune creşterea, de la 1 septembrie, a valorii punctului de pensie cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei, potrivit proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

„Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, arată nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, publicat joi noapte în dezbatere de Ministerul de Finanţe.

De asemenea, se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art. 38 alin. (4) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021.

„Aprobarea acestor măsuri conduce la reducerea semnificativă a necesarului de finanţare pentru majorarea pensiilor şi salariilor personalului didactic, atât în anul 2020 (de la 11,2 miliarde lei la 3,6 miliarde lei) cât şi în anul 2021 (de la 34,3 miliarde lei la 19,3 miliarde lei)”, arată documentul.

Veniturile bugetului de stat pe anul 2020 se diminuează cu suma de 289,4 milioane lei, în timp ce cheltuielile bugetului de stat pe anul 2020 se majorează cu suma de 24,416 miliarde lei, arată nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, publicat joi noapte de Ministerul de Finanţe.

”Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, calculat potrivit metodologiei naţionale (cash) creşte de la 73,4 miliarde lei la 91 miliarde lei acesta reprezentând 8,6% din PIB”, mai arată proiectul.

The post Punctul de pensie va crește cu 14% de la 1 septembrie appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/punctul-de-pensie-va-creste-cu-14-de-la-1-septembrie/feed/ 0
Horia Constantinescu a rămas fără permis de conducere https://www.ct100.ro/horia-constantinescu-a-ramas-fara-permis-de-conducere/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=horia-constantinescu-a-ramas-fara-permis-de-conducere https://www.ct100.ro/horia-constantinescu-a-ramas-fara-permis-de-conducere/#respond Fri, 14 Aug 2020 04:34:11 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90448 Horia Constantinescu, comisarul șef al Protecției Consumatorilor Constanța și candidat la funcția de primar al municipiului, a rămas fără permis de conducere. Anunțul a fost făcut chiar de el, la 3 și jumătate noapte, pe pagina de Facebook. „AUTODENUNT!!! In aceasta noapte/dimineata, retragandu-ma spre casa, dupa o actiune de control [...]

The post Horia Constantinescu a rămas fără permis de conducere appeared first on Constanța 100%.

]]>
Horia Constantinescu

Horia Constantinescu, comisarul șef al Protecției Consumatorilor Constanța și candidat la funcția de primar al municipiului, a rămas fără permis de conducere.

Anunțul a fost făcut chiar de el, la 3 și jumătate noapte, pe pagina de Facebook.

„AUTODENUNT!!!

In aceasta noapte/dimineata, retragandu-ma spre casa, dupa o actiune de control inceputa la ora 20:00, in continuarea unei zile de munca inceputa la ora 7:30, din nou in Eforie Sud de aceasta data, AM RAMAS SI FARA PERMIS DE CONDUCERE!

N-am scuza pentru viteza de 82 km/h si nici pentru ca vorbeam la telefon, cu colegii ce se retrageau si ei de pe teren.

Am preferat sa imi asum intreaga situatie! Oboseala si neatentia pot duce la lucruri mai grave…. O amenda este mai buna decat un accident!

Gluma: Eforie nu imi prieste!”

Printre noile modificări din noul Cod Rutier, intrate în vigoare anul acesta, în cazul în care folosirea telefonului reprezintă una dintre cauzele care au dus la încălcarea altei reguli privind circulația autovehiculelor pe drumurile publice, se suspendă dreptul de a conduce pentru 30 de zile.

Recent, acesta a primit o amendă, tot în Eforie, pentru că nu avea una dintre plăcuțele de înmatriculare, despre care spune că îi căzuse pe drum.

Citește și:

Horia Constantinescu, reclamat la conducerea ANPC de tatăl viceprimarului Dumitru Babu VIDEO

Horia Constantinescu, între realitate și… emoji

Horia Constantinescu readuce la viață parcul de la Palatul Copiilor. „Este o poveste minunată” VIDEO

Horia Constantinescu: Este finalul cașcarabetelor VIDEO

The post Horia Constantinescu a rămas fără permis de conducere appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/horia-constantinescu-a-ramas-fara-permis-de-conducere/feed/ 0
VIDEO Cum funcționează CMSN în timpul pandemiei https://www.ct100.ro/video-cum-functioneaza-cmsn-in-timpul-pandemiei/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=video-cum-functioneaza-cmsn-in-timpul-pandemiei https://www.ct100.ro/video-cum-functioneaza-cmsn-in-timpul-pandemiei/#respond Thu, 13 Aug 2020 20:30:19 +0000 https://www.ct100.ro/?p=90445 Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța funcționează, cu anumite particularități, și în condiții de pandemie. „Funcționează cu anumite particularități,  restricții și obligații din partea vizitatorilor. Oamenii sunt de multe feluri … Câteodată excesiv de protectori, și asta e bine, că protector e bine să fii vizavi de acest virus. [...]

The post VIDEO Cum funcționează CMSN în timpul pandemiei appeared first on Constanța 100%.

]]>

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța funcționează, cu anumite particularități, și în condiții de pandemie.

„Funcționează cu anumite particularități,  restricții și obligații din partea vizitatorilor. Oamenii sunt de multe feluri … Câteodată excesiv de protectori, și asta e bine, că protector e bine să fii vizavi de acest virus. Câteodată sunt, dimpotrivă, delăsători, nepăsători vizavi de riscul infecțios.”

El a spus că la Delfinariu sunt niște restricții și niște limite vizavi de numărul de vizitatori, de modalitatea în care se realizează intrarea cu 30 de minute înainte.

„Avem un număr de vizitatori undeva la o treime din capacitatea sălii, pentru a permite această distanțare.”, a spus Bîlbă.

Adrian Bîlbă a precizat că se dezinfectează scaunele, aleile de acces, totul pentru siguranța vizitatorilor.

„Vă cerem să fiți responsabili.  Vă cerem ca încă din momentul în care vă pregătiți să intrați în Delfinariu să veniți din timp, să veniți cu 30 de minute înainte. (…). Să intrăm fără grabă. În situația în care vizitatorii vin în ultimele 15 minute, se întâmplă câte o înghesuială.  (…) Noi am și întârziat reprezentația din acest motiv, fiindcă noi nu permitem să se producă îmbulziri  de persoane în accesul la Delfinariu.”, a precizat Adrian Bîlbă.

La Acavriu sunt numai jumătate din capacitatea vizitatorilor.

„La Microrezervație nu se produc nici un fel de riscuri. Acolo ne putem scoate măștile dar trebuie să ne menținem distanțați fizic de alte grupuri de vizitatori.”

El a cerut vizitatorilor să păstreze distanțarea fizică acolo unde este foarte necesară.

The post VIDEO Cum funcționează CMSN în timpul pandemiei appeared first on Constanța 100%.

]]>
https://www.ct100.ro/video-cum-functioneaza-cmsn-in-timpul-pandemiei/feed/ 0