Felicia Ovanesian, city manager Constanța: „Singura opinie juridică care contează pentru mine e a mea”

Ce atribuții și ce salariu are city managerul municipiului Constanța, Felicia Nadina Ovanesian DOCUMENT

Scriam, recent, că, Primăria Constanța propune consilierilor locali să voteze o hotărâre de consiliu locale prin care să anuleze actualul Plan Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia.

Subiectul a fost dezbătut intens în Comisia 2, unde s-a încins spiritele. Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD, a subliniat, corect și pertinent,  că Asociația Constanța Altfel a pierdut un proces referitor la anularea unor prevederi urbanistice din Mamaia.

„Nu vă pune pe gânduri că aprecierea dumneavoastră acuzatoare poate nu are temei legal?”, a întrebat-o fostul viceprimar pe actualul city manager.

Poată nu o să vă vină să credeți, dar răspunsul a fost:

„Nu, niciodată! Deci eu am mai spus-o: singura opinie juridică care contează pentru mine e a mea. Cu tot respectul pentru instanțe.”, a spus aceasta.

Replica lui Răsăuțeanu nu s-a lăsat așteptată: „Atunci dumneavoastră veniți abuziv și revocați o hotărâre fără să puneți ceva în schimb. În mod abuziv.”

Felicia Ovanesian a precizat că s-a demarat procedura pentru un PUZ nou în stațiunea Mamaia. A recunoscut că procedurile pot dura doi ani de zile.

Răsăuțeanu a întrebat-o pe Felicia Ovanesian de ce a Asociația Constanța Altfel, fondată de Ovanesian și Vergil Chițac, a pierdut procesul pentru reglementările din Mamaia. De altfel, aceasta a fost și avocatul asociației. A subliniat că în proces nu s-a atacat decât „problema indicatorilor urbanistici stabiliți prin UTR”.

„Argumentele astea au fost demontate de instanță și ați pierdut. Atunci cum putem lua noi în considerare un motiv care a fost contrazis de o instanță pe care dv îl păstrați în continuare ca argument?”, a întrebat consilierul local.

„O să verific dacă l-a combătut instanța. Nu mai țin minte, domnule Răsăuțeanu. Iertați-mă…”

OPINIE

Nu știe cum vi se pare dumneavoastră dialogul de mai sus, dar mie îmi aduce aminte de celebra expresie „Statul sunt eu.” Timp de 54 de ani, Ludovic al XIV-lea, Regele Soare a fost propriul prim-ministru. Nu răspundea decât el în fața lui însuși, pentru că „Statul sunt eu.”

Trăim totuși în România anului 2021, într-un stat de drept în care opiniile juridice pot fi exprimate, dar în care legea trebuie respectată. Oare să îndrumăm judecătorii către doamna Ovanesian pentru a primi opinii și indicații juridice?

Tot ca o observație, să notăm că Primăria Constanța nu are cei mai buni specialiști juridici. Unul din proiectele de suflet ale Feliciei Ovanesian, parcul de la RAR, este în mare întârziere pentru că primul proiecte de hotărâre propus consilierilor și aprobat de aceștia încălca atât Constituția României, cât și Codul Civil și Codul Administrativ. Trei dintr-o lovitură.

Dincolo de aceste aspecte, se remarcă, așa cum bine spunea Costin Răsăuțeanu, că avem o hotărâre a instanței, de săptămâna trecută, și că primăria cheamă consilierii să voteze un proiect care contravine acelei hotărâri.

Din informațiile noastre, proiectul nu va trece.

Detalii despre proiect, în articolul de mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Felicia Ovanesian, city manager Constanța: „Singura opinie juridică care contează pentru mine e a mea”

  1. ”Unul din proiectele de suflet ale Feliciei Ovanesian, parcul de la RAR, este în mare întârziere pentru că primul proiecte de hotărâre propus consilierilor și aprobat de aceștia încălca atât Constituția României, cât și Codul Penal și Codul Administrativ.”

    Este vorba de Codul Civil, nu Codul Penal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalul Medgidia, exemplu pentru sistemul sanitar. Experiența unei paciente covid care a stat internată 12 zile: „Ești într-o altă lume!”

joi oct. 28 , 2021
Imaginați-vă un spital în care nu numai că nu trebuie să bagi în buzunarul unei asistente o bancnotă, ca să fie atentă cu tine, ci unul în care îi spui asistentei că ți-e poftă de o ciocolată și aceasta o cumpără din banii ei și ți-o aduce. Se întâmplă și […]

V-ar putea interesa și: