Felicia Ovanesian: „Facem un parc. Relocăm RAR-ul”. Vergil Chițac: „Nu vreau să mă antepronunț”

În urmă cu mai bine de două luni, city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, anunța, pentru prietenii săi de pe Facebook, că face un parc. Acesta ar urma să fie înființat în spațiul unde se află actualul Registru Auto Român, pe strada Eliberării.

„Facem un parc! Relocăm RAR-ul într-o zonă adecvată activității, reducem în consecința traficul, mai ales cel greu, absolut incompatibil cu zona locuințelor colective! Recuperăm terenul si il transformăm în parc, pentru uzul cetățenilor atât de greu încercați de activitatea RAR în zonă! Nițică răbdare, să se aprobe bugetul și dăm drumul la proiect!“, a scris Felicia Ovanesian.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a declarat, la Dobrogea TV, cum s-a ajuns la această decizie, subliniind însă că nu s-a stabilit cu exactitate ce se va construi acolo.

„Domnul Radian Tufă, directorul RAR (n.r. directorul general pe România) a venit și mi-a spus că dorește să explorăm o variantă ca să mutăm RAR-ul de acolo.  Noi am găsit în curte la CT BUS un teren circa 8.800 de metri pătrați, care satisface cerințele și necesitățile lor. E bine pentru că mașinile care trebuie să-și facă această inspecție nu mai trebuie să traverseze orașul ca să ajungă în zona câmp. Cei de la RAR vor face și o construcție acolo, pe care o vom inaugura împreună.”, a pus primarul, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV.

Cât despre teren, edilul a afirmat că trebuie pus în valoare.

„Acolo, în opinia mea – dar nu vreau să mă antepronunț, să vedem ce spun și colegii – dar în opinia mea trebuie făcut un loc în care să se găsească toți, de la copii până la seniori, poate și parcări, dar cu siguranță mobilier urban, cu siguranță spațiu verde, cu siguranță loc de joacă pentru copiii. Un loc unde fiecare să se poată regăsi și să se odihnească.”, a precizat primarul Constanței.

RAR nu are un termen limită pentru a se muta. Investițiile pe care trebuie să le facă depind de buget, iar bugetul național de-abia a fost aprobat. Consilierii locali au aprobat pe 26 februarie darea în folosință gratuită către RAR a unui imobil pe strada Industrială, la nr. 10, care are o suprafață de 8.870 de metri pătrați.

RAR-ul s-a mutat în actuala locație când orașul era condus de cuplul Decebal Făgădău – Dumitru Babu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Video-pamflet. Președintele PSD, surprins cu banii ieșiți din sacou. Ce replică a avut

joi mart. 18 , 2021
Scene stânjenitoare pentru Marcel Ciolacu, 53 de ani, liderul Partidului Social Democrat. În timp ce anunța la o conferință de presă organizată la sediul formațiunii că va depune o moțiune la adresa ministrului Adrian Oros, șeful PSD a băgat mâna în sacou pentru a scoate o hârtie cu notițe și […]

V-ar putea interesa și: