Felicia Ovanesian: „Facem un parc. Relocăm RAR-ul”. Vergil Chițac: „Nu vreau să mă antepronunț”

În urmă cu mai bine de două luni, city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, anunța, pentru prietenii săi de pe Facebook, că face un parc. Acesta ar urma să fie înființat în spațiul unde se află actualul Registru Auto Român, pe strada Eliberării.

„Facem un parc! Relocăm RAR-ul într-o zonă adecvată activității, reducem în consecința traficul, mai ales cel greu, absolut incompatibil cu zona locuințelor colective! Recuperăm terenul si il transformăm în parc, pentru uzul cetățenilor atât de greu încercați de activitatea RAR în zonă! Nițică răbdare, să se aprobe bugetul și dăm drumul la proiect!“, a scris Felicia Ovanesian.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a declarat, la Dobrogea TV, cum s-a ajuns la această decizie, subliniind însă că nu s-a stabilit cu exactitate ce se va construi acolo.

„Domnul Radian Tufă, directorul RAR (n.r. directorul general pe România) a venit și mi-a spus că dorește să explorăm o variantă ca să mutăm RAR-ul de acolo.  Noi am găsit în curte la CT BUS un teren circa 8.800 de metri pătrați, care satisface cerințele și necesitățile lor. E bine pentru că mașinile care trebuie să-și facă această inspecție nu mai trebuie să traverseze orașul ca să ajungă în zona câmp. Cei de la RAR vor face și o construcție acolo, pe care o vom inaugura împreună.”, a pus primarul, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV.

Cât despre teren, edilul a afirmat că trebuie pus în valoare.

„Acolo, în opinia mea – dar nu vreau să mă antepronunț, să vedem ce spun și colegii – dar în opinia mea trebuie făcut un loc în care să se găsească toți, de la copii până la seniori, poate și parcări, dar cu siguranță mobilier urban, cu siguranță spațiu verde, cu siguranță loc de joacă pentru copiii. Un loc unde fiecare să se poată regăsi și să se odihnească.”, a precizat primarul Constanței.

RAR nu are un termen limită pentru a se muta. Investițiile pe care trebuie să le facă depind de buget, iar bugetul național de-abia a fost aprobat. Consilierii locali au aprobat pe 26 februarie darea în folosință gratuită către RAR a unui imobil pe strada Industrială, la nr. 10, care are o suprafață de 8.870 de metri pătrați.

RAR-ul s-a mutat în actuala locație când orașul era condus de cuplul Decebal Făgădău – Dumitru Babu.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.