Felicia Ovanesian și-a început, deja, campania electorală pentru 2024?

Felicia Ovanesian și-a început, deja, campania electorală pentru 2024?

Felicia Ovanesian, noul city manager al municipiului Constanța, pare că taie și spânzură în Primăria Constanța, asumându-și rolul de lider. Și-a început deja campania electorală pentru o viitoare candidatură la funcția de primar, în 2024? Așa se pare, deși mai e cale lungă de bătut până acolo.

Primul semn este modul în care comunică noul city manager. Nu se supune procedurilor normale de comunicare într-o instituție oficială (sau poate că ele nici nu există). Deși mass media și, in extenso, cetățenii ar trebuie să fie informați prin canalele oficiale pe care le are la dispoziție primăria, unele decizii importante pentru oraș sunt anunțate de Felicia Ovanesian pe… Facebook. Pe pagina sa personală de Facebook, numai pentru prietenii ei. Felicia Ovanesian nu acceptă pe oricine ca prieten (numărul este oricum limitat). Se pare că unii jurnaliști sunt pe lista sa neagră. Așadar, dacă vrei să știi ce se întâmplă în oraș, trebuie fie să speri că city managerul se va împrieteni cu tine pe Facebook, fie să mai aștepți câteva zile până când primarul vine cu explicații despre buzduganul aruncat de acesta, așa cum s-a întâmplat în cazul panourilor din oraș. Degeaba este supărat primarul Vergil Chițac de faptul că „a fost luat în cătare” de unii și alții pentru acest subiect. Este, parte, vina sa pentru că nu l-a gestionat bine. A lăsat-o pe Felicia Ovanesian să arunce bomba și, mult prea târziu, a venit cu explicații pertinente și informații utile despre subiect. Comunicarea ar fi trebuit să fie făcută oficial și complet de către instituția Primăriei Municipiului Constanța.

Al doilea semn este că deciziile pe care le ia sunt formulate la persoana întâi, fără să fie circumscrise unei logici de acțiuni care ar trebui să fie reprezentate de primar. De pildă, recent, pe un grup (tot de Facebook), city managerul îi răspundea unui prieten, care îi spunea că ar trebui să ia măsuri referitor la proprietarii unei vile din oraș. „Mă cațăr (n.r. pe ei) Și eu și poliția locală!”, scria Felicia Ovanesian. Înțelegem de aici că Poliția Locală Constanța, care în perioada stării de alertă este subordonată Ministerului Afacerilor Interne și, în rest Primăriei Constanța, va acționa la ordinul city managerului, se va „cățăra” pe niște proprietari. Aceeași Poliție Locală care, pe vremea când Primăria Constanța era condusă de Decebal Făgădău, o amendase pe Felicia Ovanesian cu 500 de lei pentru că nu şi-a îngrijit un teren proprietate personală. Colega sa de cabinet de avocatură, Cristina Toxin, fostă judecătoare, a atacat atunci în instanță nu numai amenda, ci întreaga hotărâre de consiliu care se referă la întreţinerea şi înfrumuseţarea spaţiilor din municipiul Constanţa (hotărârea a fost anulată parțial de Curtea de Apel Constanța pe data de 25 noiembrie 2019, deși instanța de fond a respins acțiunea avocatei).

Al treilea semn este însăși implicarea acesteia în administrația locală, care implică renunțarea la profesia de avocat (suspendarea din funcție). Remunerația pentru un city manager este mult, mult mai mică față de veniturile încasate de Felicia Ovanesian în calitate de avocat, dar și în calitate de om de afaceri (la un moment dat, aceasta era asociat în trei societăți comerciale, iar o a patra, care obținea venituri fabuloase, fusese trecută pe numele părinților). De ce ar renunța un avocat de succes la profesie pentru un post și un salariu de city manager? În opinia noastră, a ales această cale pentru că este singura care îi poate asigura o potențială viitoare candidatură. Ca independent, nu ar fi avut nicio șansă de afirmare în acești 4 ani. Liberalii nu o agreează foarte tare și credem că nici celelalte partide. PMP cu siguranță nu. Felicia Ovanesian a fost președinte interimar al organizației municipale PMP Constanța, dar s-a certat la cuțite cu Claudiu Palaz. Evident, nici PSD, nici USR PLUS nu erau opțiuni. Așadar, city manager acum, campanie agresivă de PR, de genul „mă cațăr pe ei”, și apoi, peste patru ani, o luptă internă cu cei care vor dori să fie candidați ai PNL. Și sunt cel puțin trei persoane care își doresc, de pe acum, această funcție.

Citește și: Ce spune președintele USR Constanța, Remus Negoi, despre numirea Feliciei Ovanesian în funcția de city manager


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numărul persoanelor vaccinate a scăzut aproape la jumătate

sâm ian. 9 , 2021
Numărul persoanelor vaccinate în România a scăzut aproape la jumătate, în ultimele 24 de ore, comparativ cu perioada precedentă. Astfel, potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ziua de 9 ianuarie […]
Numărul persoanelor vaccinate a scăzut aproape la jumătate

V-ar putea interesa și: