Felix Stroe, fost comandant al unor nave de război, îi bate obrazul contraamiralului de uscat Vergil Chițac

Vergil Chițac și Felix Stroe

Felix Stroe, președintele PSD Constanța și senator, a condus timp de cinci ani nave de război ale României, în calitate de comandant. De aici probabil vine și reacția sa la decizia contraamiralului de uscat Vergil Chițac, actual primar al Constanței, și a unei părți din Consiliul Local de a muta vapoarele de la intrările din orașul Constanța.

Iată ce spune Felix Stroe.

„Aparent, toate problemele orașului au fost rezolvate, toate tranșeele frontului de la vest de Ucraina, deschis în vechiul Tomis, au fost astupate!

Se pare că primarul orașului și o parte din consilierii municipali nu mai au loc de vaporașele-simbol, amplasate la intrările în/din Constanța. E vorba de casarea celor cinci vedete, despre care edilul susține că prezintă un grad ridicat de degradare, de peste 50% și restaurarea – vezi Doamne – nu ar fi justificată din punct de vedere financiar.

Nu discutăm aici oportunitatea lor, la momentul respectiv, nici considerațiile estetice, care au stat inițial la baza amplasării lor. Constanța este și va rămâne un oraș-port, inclusiv militar, mai ales în actualul context geo-politic. Or, ce-ar putea fi mai reprezentativ pentru un oraș ca al nostru, ca monumente, la intrările în oraș?! Primarul actual al Constanței fiind și contra-amiral, nota bene…

Dincolo de dilema “cu ce vor fi înlocuite deja cunoscutele vapoare?!” rămâne cea a costurilor cu care vor fi dezmembrate. Probabil, egale cu cele ale unei restaurări decente… Sau poate există explicația unei frustrări vizavi de tot ce s-a construit în mandatele anterioare și încă se mai construiește, urmare a unor proiecte aprobate și demarate cu MULT înainte!?

În privința costurilor de restaurare a acestor simboluri deja consacrate – apropo, orice monument, pentru a deveni simbol, trebuie lăsat să capete vechime – ar fi fost simplu să se caute surse, inclusiv din sponsorizări. Așa cum s-au căutat acum două ierni, pentru pavoazarea intersecțiilor, de sărbători, când Primăria n-a vrut să cheltuiască niciun leu, din bugetul propriu. Pentru ca, iarna imediat următoare, să spargă milioane de euro. Deci, atunci când se vrea și se caută, se găsește…”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Felix Stroe, fost comandant al unor nave de război, îi bate obrazul contraamiralului de uscat Vergil Chițac

  1. Ce inseamna restaurarea lor ? Este necesara punerea in functiune ?Nu ! Era suficient sa fie vopsite si igienizate …Degradarea lor prin ruginire va apre dupa cca.50 -100 de ani …despre ce vorbim .Dezmembrarea lor ar costa cel putin de 10 ori mai mult decat o revopsire si igienizare .Ele nu prezinta niciun pericol pentru populatie asa cum se intampla cu sutele de toalete publice (la misto numite ecologice) bagate in cabine “telefonice “, ce au impanzit parcurile si trotuarele orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Și-a cumpărat un Ferrari nou și l-a lovit după numai 3 kilometri

Sat Apr 2 , 2022
Proprietarul unui Ferrari nou-nouț, în valoare de aproape 300.000 de euro, şi-a accidentat mașina chiar în ziua în care a cumpărat-o. Șoferul a apucat să meargă cu bolidul de lux doar trei kilometri, scrie Daily Mail. Imagini cu mașina avariată au fost publicate pe Twitter de unitatea de poliție din […]
ferarri