Felix Stroe: „M-am vaccinat, dar…”

Felix Stroe

În zonele carantinate, persoanele vaccinate pot ieși din casă și în perioadele de interdicție, spune Felix Stroe, președintele PSD Constanța, senator. Practic, au fost scoase testele rapide și cele PCR.

„Sunt o persoană responsabilă și m-am vaccinat. Pentru mine, pentru cei din jur, pentru familia mea. Dar mi se pare inadmisibil ca unei persoane care obține certificatul verde pe baza testării, să îi fie interzis accesul în spațiile publice. România devine astfel prima și singura țară din Uniunea Europeană care exclude una dintre componentele esențiale ale certificatului, și anume testarea!?”, a spus politicianul, pe pagina sa de Facebook.

Acesta consideră că, pe lângă faptul că este o abordare antieuropeană, Guvernul încalcă procedurile constituționale de adoptare PRIN LEGE a limitărilor de drepturi și libertăți și încalcă principiul proporționalității, pentru că obiectivul public nu se realizează doar prin vaccinare, cât timp virusul este transmis și de către vaccinați. De aceea este nevoie de teste.

„PSD consideră că testarea este în continuare, și va continua să fie una dintre principalele căi de combatere a pandemiei, alături de vaccinare și nu va permite discriminarea pe care Guvernul o face în acest moment între persoanele care optează să se vaccineze și persoanele care aleg să nu se vaccineze dar se testează, ori, și mai grav, între persoanele vaccinate și persoanele care nu se pot vaccina din cauza contraindicațiilor medicale, persoane pe care executivul le-a omis în totalitate atunci când a adoptat această hotărâre neconstituțională și nelegală!?”, a mai declarat Felix Stroe.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.