Felix Stroe: „Militarii nu au pensii nesimțite și nici foarte mari”

Felix Stroe

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, semnala, încă din noiembrie 2020, că „pensiile militarilor sunt numite pe nedrept pensii „speciale” și că, de fapt, sunt pensii de serviciu”.

„Oamenilor ăștia li s-au reținut contribuțiile. Doar că statul, la  un moment dat, n-a m-a virat-o la Fondul de Pensii – n-a luat-o militarul în plus, la leafă. Statul a folosit banii în altă parte. O adevărată deturnare de fonduri. Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii de serviciu, pentru că în timpul exercitării profesiei, militarii au tot felul de restricții, iar statul român contribuie la fondul de pensii pentru serviciul pe care îl fac.

Mi-a dat dreptate acum și actualul ministru al Apărării, dl. Vasile Dîncu. El a spus că în armată nu există „pensii nesimțite” și nici măcar foarte mari, ba mai mult, sunt o serie de „nedreptăți” ce trebuie corectate în sistem, pentru că pensiile militarilor nu au mai fost indexate, de exemplu, din 2016. Cât timp sunt în serviciu, militarii nu au voie să facă afaceri, iar familiile lor nu au voie să participe la anumite tipuri de afaceri, deci ei și familiile lor sunt cumva legați direct de asta.

S-a vorbit despre contributivitate la un moment dat. Statul român contribuie la fondul de pensii pentru serviciul pe care îl fac militarii.”, a spus Felix Stroe.

Iată ce a declara ministrul Apărării:

„Sunt multe nedreptăți în sistemul acesta. Nu este normal ca pe același grad, pe aceeași funcție, un om care a ieșit la pensie acum 10 ani să aibă o pensie de trei ori mai mică decât unul care iese la pensie acum. Va trebui să găsim un sistem (…) Și eu am crezut la început, ca și jurnaliștii, neocupându-mă de sistemul de apărare înainte, că militarii au pensii mai mari. Nu e adevărat! Creșterea cu 10 la sută la pensii, la peste 2.500 de lei, peste 2.600 de lei, a atins un procent foarte mare din pensionarii din armată și asta s-a făcut”, a declarat Vasile Dîncu.

Concluzia lui Felix Stroe:

„Militarii nu au pensii nesimțite și nici nu au pensii foarte mari. Se respectă, evident, o ierarhie a funcțiilor din armată, dar nu sunt pensii foarte mari. Niciun ministru al PSD nu a promis pensii speciale pentru militari sau mărirea pensiilor speciale pentru militari! Trebuie să facem un sistem unitar de salarizare și un sistem de pensii care să fie omogen și unitar pentru toți pensionarii!”

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Virgil Lixandru a plătit peste 1,5 milioane euro pe 2.500 mp de teren în Mamaia Nord

Sat Jan 8 , 2022
Euro Vial Residence, compania omului de afaceri Virgil Lixandru, fost consilier municipal în Constanța, a achiziţionat la finalul anului trecut un teren cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi amplasat în Mamaia Nord, într-o tranzacţie de peste 1,5 milioane de euro. Terenul, care este situat în imediata apropiere a […]