Felix Stroe, PSD: Obligativitatea „Certificatului Verde” este neconstituțională!

felix-stroe-marcel-ciolacu
Felix Stroe și Marcel Ciolacu, președintele PSD

Partidul Social Democrat a afirmat foarte clar, de la bun început, că NU va vota proiectul de lege inițiat de miniștrii PNL și UDMR, referitor la obligativitatea „Certificatului Verde”, a declarat, azi, senatorul Felix Stroe, președintele PSD Constanța.

Acesta a explicat de ce: „Este o reglementare NECONSTITUȚIONALĂ, care ar fi dat naștere unor grave discriminări între angajații din sectorul public și cei de la privat, dar și între diverse categorii socio-profesionale” și „ar fi produs dezechilibre grave în sectoarele critice, din prima linie în combaterea pandemiei.”

„Din acest motiv, am și depus în Comisia de Sănătate din Senat un amendament în acest sens, conform căruia statul, respectiv angajatorul ar fi trebuit să suporte costurile testelor efectuate angajaților pe o perioadă de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii! Amendamentul a fost respins prin votul senatorilor PNL, USR și UDMR, ceea ce demonstrează încă o dată că cearta politică dintre partidele aflate la guvernare este doar de fațadă, Coaliția funcționând perfect în Parlament!?Toți senatorii PSD am votat ÎMPOTRIVA acestui proiect de lege! PSD sprijină recomandările Uniunii Europene în ceea ce privește controlul pandemiei, dar nu este de acord cu derapaje care adâncesc criza sanitară.”, a subliniat Felix Stroe.

Senatorii au dezbătut și votat, miercuri, proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă.

Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Proiectul merge la Camera Deputaților, care e cameră decizională.

Proiectul prevedea ca certificatul COVID să fie cerut pentru angajații de la stat și privat. Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul. După 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut.

De asemenea, costul testelor COVID-19 este suportat de către personalul unităţilor publice.

Zen Residence
energia residence

2 thoughts on “Felix Stroe, PSD: Obligativitatea „Certificatului Verde” este neconstituțională!

  1. ca deobicei psd urla ca masurile sint neconstitutionale apoi tot ei reclama incapacitatea guvernului sa stopeze molima Voi ce ati face daca veniti la conducere ?

  2. Precizez,subliniez, n am nici o treabă cu politica, toți sunteți niște ticăloși (clasa politică mă refer),dar voi psd sunteți mai grozavi,voi ce a ți fi făcut, românul în general pină nu l constringi nu înțelege,chiar trebuiesc luate niște măsuri.Sau poate știți voi psd,altceva despre acest virus?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Doi constănțeni de 41, respectiv 44 de ani, fără comorbidități, au murit de covid

Wed Oct 27 , 2021
Prefectura Constanța a raportat, azi, 14 persoane decedate din cauza covidului. Printre ei se află doi bărbați, de 41, respectiv 44 de ani, care nu aveau comorbidități. Dintre persoanele decedate, una singură era vaccinată, cu Pfizer, cu doză incompletă. Deces 1764: Bărbat, 74 de ani, Constanța, comorbidități (HTA, diabet zaharat […]
coronavirus (3)