Felix Stroe: „PSD se va opune inclusiv în Senat INTERZICERII cumulului pensiei cu salariul. E o promisiune!”

Felix Stroe, candidat PSD la Senatul României: „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

În coaliția de guvernare a apărut un nou subiect asupra căruia PNL și PSD nu sunt de acord. Liberalii ar vrea interzicerea cumulului pensiei cu salariul, social democrații sunt împotrivă.

Aceștia din urmă afirmă, prin vocea președintelui Organizației Județene Constanța, senatorul Felix Stroe, că o astfel de prevedere este neconstituțională.

„Așa cum m-am exprimat încă de anul trecut, sunt în continuare mai multe prevederi neconstituționale în proiectul privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul!?

De exemplu, se interzice dreptul la muncă după 70 de ani, pentru cei care vor să continue activitatea, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat!?

Persoana care și-a câștigat DREPTUL la pensie nu poate fi condiționată de pierderea acestui drept, dacă dorește să-și exercite în continuare dreptul la muncă! Dreptul la muncă și alegerea locului de muncă (la stat sau la privat) nu poate fi condiționat/îngrădit de pierderea pensiei!

În viziunea celor care propun o astfel de măsură, munca cinstită după pensionare este un păcat care trebuie sancționat sever prin confiscarea pensiei!?!”, spune Felix Stroe.

Senatorul social democrat subliniază și că se încalcă dreptul la muncă: Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege.

Tot el punctează că se încalcă principiul egalității în fața legii. Apare discriminarea atât între categoriile profesionale exceptate și cele neexceptate, cât și între cei de la stat și de la privat. Salariații care au plătit contribuții egale pentru venituri egale sunt tratați discriminatoriu după vârsta de pensionare.

În plus, președintele PSD Constanța atrage atenția că o astfel de lege „ar suprima drepturi câștigate CU MULT ÎNAINTE de adoptarea ei – dreptul la pensie s-a constituit încă din momentul plății contribuțiilor sociale din timpul perioadei active, când nu exista nicio prevedere care să condiționeze acest drept!”

„Partidul Social Democrat se va opune inclusiv în Senat INTERZICERII cumulului pensiei cu salariul. E o promisiune!”, afirmă Felix Stroe.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Felix Stroe: „PSD se va opune inclusiv în Senat INTERZICERII cumulului pensiei cu salariul. E o promisiune!”

  1. mai motanule ,majoritatea pensionarilor au pensii de rahat Vor sa munceasca de nevoie Tu ce pensie ai ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Înșelăciunile prin metoda accidentul, varianta Covid-19, s-au înmulțit

mie feb. 2 , 2022
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din IPJ Constanța desfășoară activități de informare și avertizează cetățenii să își ia măsuri de prevenire, astfel încât să nu devină victime ale infracțiunii de înșelăciune prin metoda accidentul – varianta COVID-19. La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 23.00, […]
telefon fix

V-ar putea interesa și: