Felix Stroe, senatorul milionar în euro, le cere profesorilor care câștigă 2.500 de lei pe lună să intre la ore

Un profesor debutant câștigă 2.500 de lei pe lună. Foamea, pentru că mai frumos nu putem spune, i-a făcut să protesteze. Este prima grevă a dascălilor în 18 ani.

Mulți politicieni au respectat acest drept al profesorilor, înțelegând că nu se poate trăi cu acești bani. Nu spunem că nu se poate trăi decent, ci pur și simplu nu se poate trăi.

Statul însuși încalcă legea, pentru că nu acordă 6% din PIB pentru educație, ci mai puțin de jumătate!

Asta nu l-a deranjat pe senatorul PSD Felix Stroe, un om de afaceri de succes, prezent la un moment dat chiar în top 300 cei mai bogați români. Dimpotrivă, acestea le-a cerut public profesorilor să intre la ore. Iată ce a postat pe pagina sa de Facebook:

„Respect dreptul constituțional al profesorilor de a protesta, însă acesta nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educație! Există cu siguranță și alte forme de protest, prin care cadrele didactice își pot susține cauza, fără a afecta interesele la fel de legitime ale părinților și elevilor.

Este momentul să se revină la cursuri, pentru a permite elevilor să susțină evaluarea națională și bacalaureatul!

Menținem deschis dialogul cu sindicatele din învățământ, în continuarea demersului de soluționare a conflictului de muncă. Alături de premier, ministrul Muncii, ministrul Finanțelor și ceilalți reprezentanți PSD din Guvern, care pot contribui pentru încetarea grevei din Învățământ, parlamentarii fac de asemenea toate eforturile necesare pentru a ajunge la un acord rezonabil cu sindicatele din acest sector.

Situația actuală arată că PSD a avut dreptate, când a insistat că pentru o împărțire justă a resurselor de care dispune societatea românească. Este necesar ca actuala Coaliție de guvernare să adopte de urgență taxa de solidaritate pe veniturile marilor companii și impozitarea progresivă! Astfel de măsuri ar restabili echitatea socială și ar asigura veniturile suplimentare pentru Educație și Sănătate.”

Recomandare: Marian Crușoveanu, PNL: „Ministrul de finanțe ne-a mințit! Dascălii merită salarii mai bune”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Felix Stroe, senatorul milionar în euro, le cere profesorilor care câștigă 2.500 de lei pe lună să intre la ore

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 70.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în vacanța de Rusalii

mie mai 31 , 2023
Peste 70.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în vacanța de Rusalii și câteva sute de mii își vor petrece vacanța în România, a anunțat miercuri Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR). „Cele mai solicitate sunt locațiile de 3 si 4* care oferă facilitați si servicii suplimentare pentru […]

V-ar putea interesa și: