Felix Stroe: „Urez sistemului românesc de învățământ mai degrabă însănătoșire grabnică, decât La Mulți Ani”

Felix Stroe: „Urez sistemului românesc de învățământ mai degrabă însănătoșire grabnică, decât La Mulți Ani”

Astăzi sărbătorim astăzi “Ziua Educației”.

„O zi ca oricare alta, în mijlocul săptămânii, în care nu se va face școală. De sărbătorit azi sunt doar dascălii noștri – profesori, învățători, specialiști în educație, care fac eforturi să-și facă meseria, într-un sistem bulversat de modificări prea dese și derutante, multe din ele chiar aberante. Nu și cei care păstoresc azi învățământul românesc.”, spune senatorul Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța.

„Asta pentru că, de zeci de ani se mimează reforma învățământului, culminând cu simulacrul de program electoral al președintelui Iohannis, România “educată”. Și cu demisia forțată a ultimului ministru al Educației, tocmai pentru plagiat și numirea unui om de casă al președintelui în această funcție.”, a explicat acesta.

Felix Stroe a punctat că școlile încep în fiecare toamnă în altă zi, prea devreme – în loc de consacrata vacanță 15 iunie/15 septembrie – distrugând un sezon turistic estival și așa măcinat de probleme și piedici, fiscale, de resurse umane și meteorologice. Și bulversând vacanțele copiilor și concediile părinților.

„Se inventează în schimb mini-vacanțe în mijlocul anului școlar, la date diferite, în funcție de zona geografică (?!), teste, examene, admiteri și teze care apar și dispar, discipline introduse în mod artificial în programa școlară sau altele aproape desființate, cum sunt educația fizică, limba romana (studiată prea puțin, în detrimentul “literaturii”) și altele.”, a precizat politicianul.

„În acest context, urez sistemului românesc de învățământ mai degrabă însănătoșire grabnică, decât La Mulți Ani… Copiii noștri merită mai multă școală de calitate, iar dascălii noștri – mai mult respect și mai multă susținere.”, a conchis Felix Stroe.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Timp de două nopți se va furniza apă cu presiune scăzută din Stația de Pompare Palas

Wed Oct 5 , 2022
La nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța, se vor executa lucrări de  înlocuire a unor pompe în perioada 04 – 06 octombrie 2022. Investiția face parte din Contractul de lucrări CL35: ”Reabilitare stație de pompare apă brută Galeșu; Reabilitare Complex Înmagazinare Palas: SP1, SP2 și rețele […]
robinet apa raja