Femeia care a aruncat în aer două bancomate în Constanța ar face parte din temuta organizație mafiotă ‘Ndrangheta

Un bancomat instalat la Pavilionul expoziţional din Constanţa a fost aruncat în aer marți dimineaţă, 29 noiembrie, iar suspecţii sunt aceeaşi care au aruncat în aer bancomatul din Castelu pe 18 noiembrie. După acea primă lovitură, poliţia i-a pus sub filaj pe cei doi suspecţi care au fost reținuți

Potrivit Observatornews, echipa de hoţi este formată din două persoane, un bărbat şi o femeie: Apostol Gheorghe Calin, în vârstă de 45 de ani, respectiv Sanginesi Katia, în vârstă de 55 de ani. Cei doi sunt bănuiţi că ar fi comis fapte similare şi în Italia, iar femeia ar fi membră a temutei grupări ‘Ndrangheta.

Katia Sanginesi este născută în 1967 şi are domiciliul declarat în Roma. Potrivit presei italiene, aceasta ar face parte dintr-o grupare specializată în astfel de furturi. Banda din care ar face parte Sanginesi e formată din 7 persoane, 6 dintre acestea fiind reţinute de poliţia italiană, inclusiv soţul femeii.

Conform poliţiei italiene, gruparea ar fi dat şase atacuri la bancomate din Avellino, Benevento şi Roma în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021. Pe lângă furt calificat şi daune provocate băncilor şi oficiilor poştale atacate, membrii grupării mai sunt acuzaţi de asociere la un grup infracţional specializat în fabricarea de explozibil şi transport de bunuri furate.

Bancomat aruncat în aer în Castelu

Pe 18 noiembrie, poliţia a fost alertată după ce un bancomat instalat chiar lângă sediul Primăriei şi al Poliţiei Locale din localitatea Castelu, a fost aruncat în aer. Atunci, au fost alertate şi trupele SRI pentru că nu se ştia cu exactitate ce tip de explozibil s-a folosit.

Poliţiştii au reuşit să-i identifice pe cei care au comis fapta şi i-au pus sub filaj. Acum, după ce au comis aceeaşi faptă în decurs de mai puţin de două săptămâni, oamenii legii i-au reţinut pe cei doi. Cei doi hoţi sunt acum audiaţi şi, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi va fi emisă şi cererea de arest preventiv.

Ce este ‘Ndràngheta

‘Ndràngheta este un grup de crimă organizată de tip mafiot, cu sediul în Calabria, Italia. În ciuda faptului că nu a fost la fel de faimoasă în străinătate ca mafia siciliană și fiind considerată mai rurală decât Camorra napoletană și Sacra Corona Unita Apuliană, Ndrangheta a devenit cel mai puternic sindicat al criminalității din Italia la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. Deși în mod obișnuit pusă în conexiune cu mafia siciliană, ‘Ndrangheta operează independent de acestea, deși există un contact între cele două, datorită proximității geografice și culturii împărtășite între Calabria și Sicilia.
One thought on “Femeia care a aruncat în aer două bancomate în Constanța ar face parte din temuta organizație mafiotă ‘Ndrangheta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Sistemul Regional Constanța - apă potabilă de cea mai bună calitate de la Medgidia la Vama Veche

Tue Nov 29 , 2022
Două noi contracte de lucrări, CL 36 și 38, care privesc investiții în cadrul Sistemului Regional Constanța (SRC), au fost semnate astăzi la sediul central al RAJA SA. Prezenți la manifestare, alături de conducerea societății RAJA SA, au fost Președintele Consiliului Județean Constanța – Mihai Lupu, Primarul Municipiului Constanța – […]

V-ar putea interesa și: