Femeia care conducea sub influența alcoolului și a accidentat mortal două fetițe, lăsată în libertate

Femeia care a provocat accidentul teribil în care au murit două fete care se jucau pe trotuar, în cartierul Andronache din București, va fi eliberată. Judecătorii au respins cererea parchetului de arestare preventivă, scrie Digi 24.

Magistrații de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 2 au decis să respingă cererea Parchetului de arestare preventivă și a plasat-o pe femeie sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Nu este o decizie definitivă, iar procurorii o pot contesta, însă ea este executorie, ceea ce înseamnă că femeia poate pleca acasă imediat ce va expira măsura reținerii, în după amiaza de marți, 2 februarie.

Femeia are o serie de obligații de respectat pe durata anchetei, între care să nu ia legătura cu martorii din acest caz și să se prezinte la Poliție și Parchet atunci când este chemată.

Femeia este cercetată pentru ucidere din culpă, iar procurorii au decis să o rețină luni, 1 martie, după ce au sosit rezultatele expertizei INML, care arătau că femeia consumase alcool înainte de a se urca la volan.

La Parchet a ajuns expertiza preliminară de la INML, care a arătat că femeia consumase alcool înainte de a se urca la volan. Avea o alcoolemie de 0,6 grame de alcool pur în litrul de sânge.

„În baza probatorului administrat, polițiștii Brigăzii Rutiere au dispus masura reținerii pentru 24h față de conducătoarea auto, urmând ca aceasta să fie prezentată unității de parchet competente cu propunerea de a se dispune masura arestului preventiv.Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului”, potrivit unui comunicat al Poliției.

Șoferița nu a fost testată cu etilotestul la locul accidentului pentru că a refuzat invocând probleme de sănătate. Ei i s-au făcut ulterior analize de sânge la spital.

În cazul unui accident, consumul de alcool, chiar dacă alcoolemia este mai mică decât limita pentru ca fapta să fie considerată infracțiune (0,8 g/l în sânge), reprezintă o circumstanță agravantă.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea o alcoolemie de 0,67 g‰, la trei ore după producerea accidentului.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.