Festivalul Filmului Francez vine în Constanța

festivalul filmului francezCea de-a 21-a ediţie a Festivalului Filmului Francez va avea loc între 9 şi 19 noiembrie, în Bucureşti, Arad, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Timişoara.

Joi, de la ora 20.45, la Cinema Elvire Popesco, festivalul va fi deschis de filmul „Django”, în regia lui Etienne Comar, o poveste a celebrului muzician Django Reinhart, cel care a schimbat spiritul swingului şi al jazzului.

Şase filme de debut alese dintre cele mai interesante prime creaţii cinematografice apărute în ultima perioadă au fost incluse în competiţie.

Câţiva dintre regizorii acestor pelicule se vor afla în România pentru a discuta cu publicul – Lila Pinell şi Chloé Mahieu, realizatoarele filmului „Kiss & Cry”, la Bucureşti, Morgan Simon, regizorul „Compte Tes Blessures”, la Bucureşti şi la Cluj-Napoca.

Premiul publicului „TV5 MONDE” va recompensa filmul cel mai apreciat de spectatori, producţia urmând să fie distribuită în toate cinematografele din România.

Programul Săptămânii „Cahiers du cinéma” are ca punct de pornire ideea de arhitectură, iar selecţia a fost propusă de Joachim Lepastier, critic de film la revistă.

Panorama invită publicul român să vizioneze cele mai noi şi mai bune creaţii ale cinematografiei franceze actuale

În închiderea festivalului va fi prezentat filmul „Rodin”, de Jacques Doillon, pe 16 noiembrie, la ora 21.00, la Cinema Elvire Popesco. Producţia s-a aflat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes 2017.

Una dintre principalele atracţii ale celei de a 21-a ediţii a Festivalului Filmului Francez va fi însă secţiunea Realitatea Virtuală. Un program experimental atât în ceea ce priveşte forma, cât şi selecţia, care va fi disponibil doar la Bucureşti în acest an, şi care va deschide noi piste de reflecţie asupra evoluţiei cinematografului spre noile versiuni hi-tech de mâine, modelate de realitatea virtuală, ficţiunile interactive, webdocumentarele.

Festivalul se va desfăşura la Bucureşti/ Cinema Elvire Popesco, în perioada 9 – 16 noiembrie, Cluj-Napoca/ Cinema Dacia, 16 – 19 noiembrie, Iaşi/ Galeria Fondane şi Universitatea Alexandru „Ioan Cuza”, 9 – 12 noiembrie, Timişoara/ Universitatea de Vest – Aula Magna, 16 – 19 noiembrie, Constanţa/ Cityplex Tomis Mall, 16 – 19 noiembrie, Braşov/ Cinemateca Patria, 9 – 12 noiembrie, Ploieşti/ Alianţa Franceză Ploieşti,  9 – 10, 15, 17 – 18 noiembrie, Buzău/ Teatrul „George Ciprian”, 10 noiembrie, Arad/ Cinema Arta, 17 – 19 noiembrie.

Toate filmele vor fi prezentate în versiune originală cu subtitrare în limba română.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a sălii de cinema, cu o oră înaintea proiecţiei, de la librăriile Kyralina, Hecate şi lanţul de librării Humanitas în timpul programului de lucru cu publicul, precum şi online, de pe elvirepopesco.ro.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avarie RAJA. Trafic restricționat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța

Tue Nov 7 , 2017
Pentru remedierea unei avarii survenita astazi, 07 noiembrie 2017, la conducta de alimentare cu apa de pe bd. Tomis, din municipiul Constanta, se impune restrictionarea traficului auto pe banda a doua de circulatie a bulevardului, in zona Liceului Tehnic Tomis, cu sensul de mers spre Spitalul Municipal, in intervalul orar 08,30-10,30. […]
raja