Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc, un eveniment ratat

Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc

Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc, anunțat cu surle și trâmbițe de organizatori, a început cu stângul și se anunță a fi un eveniment ratat.

Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc s-a deschis astăzi, în Piața Ovidiu, la ora 11.00, și ar trebui să dureze trei zile. Vizitatorii vor avea parte de „trei zile pline, cu vinuri alese şi preparate tradiţionale delicioase”, au spus organizatorii, în speță Camera de Comerț de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa.

La ore bune de la deschidere, zona era pustie. Nici comercianții nu erau prea mulți, vizitatorii se puteau număra pe degete. Nu neapărat din cauza calității evenimentului, ci mai ales din cauza vremii neprielnice, dar și a proastei promovări.

Lucrurile nu se vor îmbunătăți prea curând, dimpotrivă.

Primăria Constanța a anunțat că municipiul se află sub avertizare meteorologică de cod galben de astăzi, de la ora 18:00, până mâine la ora 09:00 .

„Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, va ploua (se pot cumula peste 30 l/mp, ploile vor fi mai abundente îndeosebi spre seară şi noaptea). Vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 35 – 50 km/h ziua, iar noaptea peste 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 18 grade, iar cele minime între 11 și 12 grade.”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Reprezentanții CCINA au menționat că Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc își dorește, nici mai mult, nici mai puțin, promovarea, cumpărarea şi consumarea de produse tradiţionale româneşti.

„Festivalul reprezintă un eveniment expoziţional în cadrul căruia încurajăm promovarea, cumpărarea şi consumul de produse tradiţionale româneşti şi dorim să îi invităm pe toţi cei care vor să se bucure de o experienţă culinară deosebită”, a transmis CCINA, printr-un comunicat de presă.

Expoziţia cu vânzare, organizată de CCINA Constanţa, în parteneriat cu Primăria Constanţa, reuneşte producători de vinuri, de preparate culinare diverse, produse alimentare, precum şi mesteşugari şi artizani. Totodată, vizitatorii festivalului ar trebui să aibă parte de spectacole de muzică şi dansuri.

Vă recomandăm și:


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.