Festivalul Neversea, reclamat la 112 și la Poliția Locală. Răspunsul primit de un constănțean l-a lăsat perplex

Foto: Facebook/Neversea

Un constănțean, Mihai, a făcut noapte albă, vineri spre sâmbătă, din cauza Neversea.

„Am două rânduri de termopane, dar geamurile tremurau de la muzică. Nu am putut să dorm deloc”, spune el.

Omul a sunat inițial la 112. Foarte amabilă, dispecerul de serviciu a făcut legătura la Poliție.

„Sună sute de persoane la noi, la poliție. Poliția nu are atribuțiuni pe chestia aceasta, Primăria a dat autorizație, este mediatizată problema. Nu vă adresați cui trebuie. Adresați-vă Primăriei Constanța, care a autorizat.”, i-a răspuns polițistul, care i-a oferit și numărul de telefon de la Poliția locală Constanța.

Precizez că avem dovezi pentru afirmațiile de mai sus. Reprezentanții IPJ Constanța spun că s-au primit numai 4 reclamații.

”Au fost două apeluri ieri, până la ora 24, și încă două în această dimineață, pe raza secțiilor 1 și 3”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ.

Cei care locuiesc la blocurile din zona Zorile spun că muzica nu i-a deranjat.

Revenind la cititorul nostru. După ce a sunat la 112, a fost rugat să sune la Poliția Locală. Convorbirea este foarte interesantă și v-o prezentăm pe scurt. Concluzia a fost că omul trebuie să sune luni la primărie să le transmită urările de bine organizatorilor.

A sunat la 112, pentru a reclama acest fapt și pentru a cere ca volumul să fie mai mic. Cei de la 112 l-au trimis la Poliția Locală. A sunat și aici, iar conversația cu dispecerul este de domeniul Cascadorilor râsului.

„- Doamnă, nu putem să dormim. Stau pe strada ____. Nu ne-ați cumpărat casele să își bată joc de noi. Faceți ceva cu ei să dea muzica mai încet. (Pauză…) Alo…

– (Oftat prelung și pauză) Da, vă aud.

– Faceți ceva cu ei. Ne bubuie geamurile în cap.

– Dați-mi un nume, adresa exactă, o să transmitem.

– Păi transmitem și ce facem?

– Păi și ce pot să fac eu? Este un festival autorizat, anunțat de șase luni de zile.

– O să transmit. Eu atât pot să fac. Eu sunt birou de avarii și de intervenții în domeniul public. Nu mă ocup de autorizări.

– Păi, doamnă, și noi ce fac? Am părinții bătrâni, vor să doarmnă și ei.

Luni dimineață sunați la Primăria Constanța, cereți cu cei care au organizat evenimentul și transmiteți-le urările dumneavoastră de bine.

– Și eu până luni ce fac?

– Din păcate eu nu vă pot ajuta cu nimic. O seară bună. (Convorbirea se întrerupe brusc).”

Cititorul nostru ne-a rugat să nu îi divulgăm numele și adresa, pentru că se teme de repercusiuni. Ne-a pus însă la dispoziție dovezi de netăgăduit ale dialogului său cu autoritățile.

Tot el spune că legea este foarte clară. Legea 61/1991 spune foarte clar că este contravenție „utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul sau apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter sociale, în mediul urban”.

Conducerea Spitalului Județean a hotărât să reprogrameze pacienții cronici pentru săptămâna viitoare

Aplicarea amenzilor contravenționale și dispunerea măsurilor de încetare a tulburării liniștii se realizează de ofițerii de poliție și Poliția Locală.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Festivalul Neversea, reclamat la 112 și la Poliția Locală. Răspunsul primit de un constănțean l-a lăsat perplex

  1. Nasol, sa inteleg ca daca primaria aproba ceva nu e nimic de facut. In orice caz, le putea aplica o amenda de cateva sute ron dar omul tot nu reusea sa se odihneasca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hagi a adus un brazilian la Viitorul

Dum iul. 9 , 2017
FC VIITORUL CONSTANTA a obținut semnătura jucătorului brazilian Eric de Oliveira Pereira. În vârstă de 31 de ani, Eric a evoluat în sezonul precedent pentru Gaz Metan Mediaș, echipă pentru care a jucat în 34 de meciuri, înscriind 6 goluri și oferind 12 assist-uri. Eric a adunat 173 de prezențe […]

V-ar putea interesa și: