Festivalul Scoicilor închide piața Ovidiu

festivalul scoicilor
Bogdan Dumitru și bucătarul Scărlătescu pozează împreună în sediul Primăriei Constanța, la ediția din 2017 a Festivalului Scoicilor (foto: Facebook)

În Constanța se organizează, din nou, unul dintre evenimentele cele mai controversate din ultimii ani: Festivalul scoicilor.

Primăria Muncipiului Constanța informează că în perioada perioada 29.08.2019 (orele 09:00) – 02.09.2019 (09:00), se vor lua măsuri de blocare a a unor artere de acces din zona peninsulară, pentru a nu deranja Festivalul Scoicilor.

Iată străzile care vor fi blocate:

  • strada Marcus Aurelius la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir;
  • strada Vasile Canarache la intersecția cu strada Sulmona;
  • strada Mircea cel Bătrân la intersecția cu strada Sulmona;
  • bulevardul Tomis la intersecția cu strada Sulmona;
  • strada Traian la intersecția cu strada Sulmona;
  • strada Revoluției din 22 decembrie 1989 la intersecția cu strada Crângului;
  • strada Arhiepiscopiei cu strada Crângului.

Pe perioada desfășurării evenimentului, strada Marcus Aurelius va avea dublu sens de mers.

Motivul îl constituie buna desfășurare a evenimentului gastronomic „Festivalul Scoicilor” care se desfășoară în Piața Ovidiu, în perioada 29 august – 1 septembrie.

Evenimentul este organizat de bucătarul Scărlătescu și de Claboo Media SRL, firmă devenită celebră după ce a obținut un contract de 24.000 de lei de la Primăria Constanța pentru realizarea a două filmulețe cu drona, a câte 2,5 minute fiecare. În plus, SRL-ul respectiv mai primește 10.000 de lei pentru realizarea a 2.000 de fotografii, tot din dronă. Contractul a fost încheiat prin procedura achiziției directe.

Culmea, o angajată a primăriei, Ionela Halciuc, le-a spus celor de la Claboo și firmei care a depus o ofertă concurentă ce oferă financiară exactă să facă!

„Având în vedere că ofertele de preț trimise depășesc valoarea estimată alocată în buget pentru această achiziție vă rugăm să reofertați, în limita a 34.408,74 lei”, le-a scris Halciuc într-un email.

Vezi detalii mai jos.

Bogdan Dumitru s-a făcut remarcat însă și în alte ipostaze. Poate ați auzi de festivalul scoicilor. Bogdan Dumitru, care filmează cu drona pentru primărie, este organizator al evenimentului. Este asociat cu Cătălin Scărlătescu, cel care l-a luat peste picior la emisiunea cu pricina.

„Scoicile de aici se trag, te duci pe plaja si gasesti scoici, era pacat, cum sa nu faci scoici aici. Sa vina lumea sa manance, foarte multa lume nu isi permite sa manance o farfurie de scoici e destul de scumpicica la restaurant, am facut preturi mici, 10 lei pe farfurie sa manance toata lumea scoici”, declara acesta, în calitate de organizator, pentru Pro TV.

Singura legătură a sa cu mâncare am văzut-o tot la Pro TV, unde a participat la o emisiune culinară, la care a eșuat lamentabil. Acolo a spus că din experiența sa culinară face parte tăierea cartofilor pe o navă de croazieră. Nu-i nimic rușinos în asta, desigur. Video AICI.

Mai multe detalii despre legăturile dintre organizator și primărie citiți AICI.

În 2017, mai multe restaurante de renume din Constanţa au acuzat organizatorii Festivalului Scoicilor, manifestare care se desfăşoară în această perioadă (18-21 mai) în Piaţa Ovidiu din capitala Litoralului, că “pretind o taxă de participare aberantă, sumele cerute variind între 12.000 şi 17.000 de euro pentru un spaţiu de 6 mp”. Detalii AICI.

Mulți constănțeni s-au plâns că după festivaluri a rămas o mizerie de nedescris în piața Ovidiu.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.