Festivalul SUNSCREEN – după ce a fost anunțat oficial, Primăria Constanța vrea să-l achiziționeze. Ce conține caietul de sarcini

SUNSCREEN Film & Arts Festival – un pic de Cluj vine în Constanța în perioada 8 - 11 septembrie

Prin luna iunie, într-o conferință de presă se anunța că celebrul festival de film TIFF de la Cluj va avea un pui mic în Constanța, Sunscreen.

„În 2022, echipa festivalului de film cu cel mai mare număr de spectatori din România ajunge în cea mai atractivă destinaţie de vacanţă din ţară, într-o nouă formulă, concepută special pentru această ocazie. Ne bucurăm că vom putea folosi experienţa organizării TIFF în dezvoltarea unui eveniment care sperăm să devină tradiţie la Constanţa, un oraş care are potenţialul să devină un nou punct important pentru cinefili”, a declarat preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, într-un comunicat de presă. Detalii AICI.

Ei bine, deși a fost anunțat din vară, Primăria Constanța a publicat de-abia pe 9 august, pe SICAP, anunțul de cumpărarea a serviciilor pentru festivalul Sunscreen.

Potrivit caietului de sarcini, Primăria Constanța vrea să achiziționeze serviciile necesare pentru organizarea Festivalului Internațional de Film Sunscreen care va avea loc în perioada 8 – 11 septembrie 2022.

Sunscrees se va desfășura în cinci locuri din Constanța: piața Ovidiu, plaja Reyna, Teatrul de Vară Soveja, Sala Jean Constantin și Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Primăria solicită expres ca evenimentul să fie curatoriat de echipa de al TIFF.

Programul festivalului va include minimum 25 de filme. Acestea vor fi din categoria: filme pentru copii, film food (proiecție urmată de o cină gătită de un chef renumit), cine-concerte, filme de artă și de public, europene și românești, care au avut premiera internațională în ultimul an în cele mai prestigioase festivaluri din Europa. Selecția de lung metraje va include cel puțin un film românesc prezentat în premieră și produs în perioada 2021 – 2022, dar și cel puțin trei filme în premieră cinematografică în România, premiate sau cuprinse în selecțiile oficiale ale festivalurilor internaționale de profil Oscar, BAFTA sau similare.

Primăria vrea și două cineconcerte. Unul se numește NOSFERATU și este o proiecție de film mut cu acompaniament live de operă, cu 3 soliști și 27 de instumentiști dirijați de Simona Strungaru. Al doilea se numește STUDENTUL DIN PRAGA și este o proiecție de film mut cu acompaniament live CelloFun, cu patru instrumentiști și un narator, Irina Margareta Nistor. Mai cere primăria un concert cu un artist consacrat autohton, un concert cu un artist internațional, un chef eveniment special Film Food, dar și un DJ Party.

Pentru promovare, câștigătorul va trebuie să apeleze la metode clasice, ca să nu spunem învechite. De pildă, va tipări 10.000 de broșuri ale festivalului și 8.000 de flyere.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Chițac vrea să pună în zona peninsulară dale mai subțiri decât Făgădău?!

mar aug. 9 , 2022
Reabilitarea zonei peninsulare din Constanța a fost un semieșec. Proiectul lui Decebal Făgădău a avut meritul de a schimba la față centrul vechi, care arăta deplorabil. A avut însă și un mare problemă, cu care ne lovim și azi: materialele folosite au fost de proastă calitate. Ne referim în special […]

V-ar putea interesa și: