Festivalul Tineretului. Meci de fotbal între turci și aromâni și spectacol intercultural

 udtr uniunea turca

Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 19-22 mai, la Constanţa, cea de a XI-a ediţie a Festivalului Cultural – Sportiv al Tineretului. Festivalul va debuta joi, 19 mai, la ora 11.00 cu o paradă a portului tradiţional al minorităţilor naţionale care se va desfăşura pe bd-ul Ferdinand, pe traseul cuprins între Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi până la Instituţia Prefectului –Judeţul Constanţa. În aceeaşi zi, de la ora 16.00 , în sala de conferinţe a Hotelului „Florida” din Mamaia, elevii şi studenţii sunt invitaţi să participe la simpozionul cu tema: „Mustafa Kemal Atatürk, model pentru tinerii turci din Dobrogea”. Vor susţine lucrări pe această temă: conf. univ.dr.  Emanuel Plopeanu – Decan al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, Universitatea „Ovidius” şi membri ai comisiei de tineret a UDTR.

Vineri, 20 mai, de la ora 9.00 va avea loc un mini-campionat de fotbal la care se vor întrece echipe de fotbal reprezentând UDTR şi comunitatea aromânilor.

Festivalul se va încheia sâmbătă, 21 mai cu un spectacol interetnic care va avea loc în Aula Magna a Universităţii „Ovidius” (B-dul Mamaia nr.124 ) de la ora 15.00,  la care vor participa ansamblurile folclorice aparţinând Uniunii Democrate Turce din România, Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Comunităţii Elene „Elpis”  şi Comunităţii Ruşilor Lipoveni .

La Festivalul Cultural-Sportiv al Tineretului sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, Ervin Ibraim, deputatul UDTR, Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium, muftiul Cultului Musulman din România, domnul Murat Iusuf precum şi Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, domnul Ali Bozçalışkan.

Festivalul este organizat de comisia de tineret a UDTR, cu prilejul Zilei Tineretului care se aniversează în fiecare an, la 19 mai, în Republica Turcia. Primul preşedinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk a dedicat ziua de 19 mai tinerilor, transformând-o în anul 1938 în sărbătoare naţională.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Braconierilor turci la place calcanul românesc

mie mai 18 , 2016
În data de 15.05.2016, în jurul orei 02.00, în baza unei informaţii a lucrătorilor SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră), nava MAI 2111 din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la […]

V-ar putea interesa și: