Filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, prezentat la Centrul „Jean Constantin”

Regizorul Toma Enache alături de fotomodelul Linda Croitoru, rolul principal feminin din filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”

Primul lung metraj în aromână, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, va fi prezentat la Centrul Multicultural „Jean Constantin” din Constanța.

Filmul va putea fi văzut pe 29 aprilie, de la ora 13.00 și de la ora 18.00.

Filmul regizat de Toma Enache este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ?

Cunoscut îndeosebi pentru succesele sale la teatrul radiofonic, Toma Enache a mai realizat atât piese de teatru în aromână ca „Lali Nida s-ampuliseashti cu stranghilji”, „Tenda” sau „Secta a muljeriloru”, cât şi în limba română: „Pluralul englezesc”, „Richard al III-lea”, „Mincinosul”, „O noapte furtunoasă” sau „Alcesta”.

filmul a fost prezentat cu succes în România, SUA, Albania, Macedonia, Austria și Republica Moldova. Urmează să fie prezentat în noiembrie în alte două țări, Franța și Germania.

În Germania a fost selectat la European Minority Festival, ce are un motto demn de menționat: “Filme mari ale popoarelor mici”.

„Nu sunt faimos dar sunt aromân” a fost pe locul 5 in Box Office-ul filmelor românești din Romania in 2013.

Filmul a participat la numeroase festivaluri interne și internaționale și a obținut premii importante: Best Balkan Spirit, la Balkan Film and Food Festival, Pogradec, Albania, 2014; Premio “Unica”, la Babel Film Festival din Sardinia, Italia, 2013, pentru cea mai buna reprezentare a unei minoritati lingvistice intr-un film; Premiul pentru debut in regie de film – Clacheta de aur – acordat lui Toma Enache de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, in 2013, pentru “Nu sunt faimos dar sunt Aroman”; Premiul pentru originalitate in promovarea identitatii culturale la Festivalul International de Film Etnografic “FIFE Zlatna 2014”.

După premiera istorică din SUA, primarul New York-ului a proclamat ziua de 5 iunie drept Ziua prezervării culturii vlahe/armânești în New York.

Vă recomandăm și:

„ARMÂNII, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos…” – cel mai nou proiect marca Toma Enache
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Polaris M Holding continuă campania „Curățăm Constanța noastră”, inițiată de Primăria Constanța

mar apr. 24 , 2018
Angajatii Polaris M Holding au continuat astăzi, 24 aprilie, activitatile de maturat stradal, de ridicare a resturilor vegetale si a deșeurilor, în cadrul campaniei „Curățăm Constanța noastră”. S-a acționat in urmatoarele locatii: str. Pelicanului, str. Renasterii, str. Nicolae Filimon, str. Panait Cerna , str. Maramures, str. Banu Mihalcea, zona Km. […]
polaris

V-ar putea interesa și: