Finalizarea proiectului „MODERNIZARE ȘI REABILITARE TERMICĂ PENTRU SEDIUL PTF VAMA VECHE”

Garda de Coastă, în calitate de Beneficiar,  anunță finalizarea proiectului „Modernizare și reabilitare termică pentru sediul PTF Vama Veche”, cod MySMIS 113768, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1: Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice pentru imobilul Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche prin reabilitare termică și modernizarea instalațiilor aferente obiectivului. Eficientizarea energetică a clădirii reprezintă o prioritate la nivelul Gărzii de Coastă în vederea reducerii cheltuielilor pentru imobilul prezentat dar și pentru conceptul dezvoltare durabilă ce se implementează în cadrul instituției.

Obiectivul specific este reducerea consumului anual de energie primară pentru imobilul de la sediul PTF Vama Veche prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor clădirii și utilizarea surselor de energie regenerabilă. Pentru îndeplinirea obiectivului specific s-a realizat anveloparea imobilului cu înlocuirea tâmplăriei, lucrări de sporire a rezistenței termice a planșeului de peste ultimul nivel, terasă și de peste parter, înlocuirea hidroizolației terasei.  Menținerea condițiilor dorite la interior se realizează prin controlul fluxurilor de căldură, aer și umiditate între interiorul și exteriorul clădirii, motiv pentru care o anvelopare corespunzătoare a clădirii a condus la îmbunătățirea eficienței termo-energetice a clădirii Gărzii de Coastă. Utilizatorii clădirii Punctului de Trecere a Frontierei au o serie de cerințe față de aceasta, cerințe care, în principal, se referă la confort termic, vizual și acustic, la igienă și sănătate și, nu în cele din urmă, la siguranță și adaptabilitate. Garda de Coastă a reabilitat si instalația termică, sanitară si electrică.

Rezultatele proiectului sunt scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră, scăderea consumului anual de energie primară al clădirii. Prin intervențiile realizate pentru clădire se reduce consumul anual specific de energie primară și a emisiilor de CO2 .

Valoarea totală a proiectului este de 4.371.003,69  lei, din care valoarea contribuției din FEDR este de 2.575.055,92  lei.

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii realizat, prin utilizarea unor surse de energie regenerabile vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării durabile a instituției și în reducerea indicelui de emisii echivalente CO2 necesar funcționării imobilului, ce vor conduce și îmbunătățirea impactului asupra mediului înconjurător

Durata de implementare a proiectului este de 56 luni, respectiv de  la data 01.10.2016 până la data 31.05.2021.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: Garda de Coastă. Aleea Zmeurei Nr.3, Județul Constanța, România Tel/fax: 0241.553.794, e-mail: logistica.gardadecoasta.igpf@mai.gov.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scrisoare deschisă către Emil Boc: luați-vă concediu în următorii 8 ani, vă rog!

lun mart. 8 , 2021
Domnule Emil Boc, mi-ar plăcea să vă luați concediu 8 ani. Cel puțin 8 ani. Să vizitați lumea, să jucați șah, să faceți orice, dar să nu vă mai ocupați de Primăria Cluj-Napoca. Ar fi bine pentru constănțeni. Știți, mulți dintre noi ne uităm și, fără să vrem, mai comparăm […]
emil boc

V-ar putea interesa și: