Firma care a blocat reabilitarea Cazinoului și a Parcului Arheologic va construi Sala Polivalentă din Constanța. D. Făgădău: „Încă un vis împlinit”

Primarul Decebal Făgădău a spus, astăzi, că i s-a îndeplinit încă un vis: proiectul unei săli polivalentă, care ar trebui să fie gata în trei ani.

Culmea, lucrările au fost atribuite, de către Compania Națională de Investiții, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, firmei care a blocat în instanță, ani de-a rândul, reabilitarea Cazinoului din Constanța.

„Încă un vis devine realitate: proiectul Sălii Polivalente a intrat în linie dreaptă!
Astăzi a fost semnat contractul pentru construcția celei mai moderne baze sportive din Constanța, contract încheiat între Compania Națională de Investiții și câștigătorul licitației (mult contestate).
Vom duce performanța la un alt nivel cu o sală modernă, o sală demnă de sportivii noștri, de rezultatele obținute de aceștia și, mai ales, de municipiul nostru.
Sala de sport va avea terenuri de baschet, de volei și de handbal, pe trei niveluri, cu un total de 18.500 de mp, cinci mii de locuri, magazine sportive, dotări moderne, peste 700 de locuri de parcare și multe spații verzi.
Lucrările vor fi gata în maximum trei ani de zile.”
, a spus Decebal Făgădău.

În octombrie 2017, Decebal Făgădău critica dur firma Euromateria și afirma că o firmă care contestă are mai multe drepturi decât o comunitate locală sau decât monumentul istoric, iar din acest motiv nu pot începe lucrările deși există banii şi proiectul.

„Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP) are în momentul de faţă, în dezbatere un proiect de modificare a legii achiziţiilor publice, dar prima etapă de dezbatere este cu cei de la Comisia Europeană pentru că ştiţi foarte bine că trebuie să o iei de sus în jos. Tare mi-e teamă că această dezbatere ne duce pe noi la o realitate tristă, un contestatar, operator economic, are mai multe drepturi decât are Cazinoul nostru, iar noi stăm de doi ani şi jumătate, ne uităm la bani, s-a schimbat TVA-ul de trei ori cred că de atunci, avem banii, avem proiectul, am organizat licitaţia”, declara Decebal Făgădău.

Mă deranjează că sunt două companii care din Constanța care pun bețe-n roate proiectelor. Voi căuta împreună cu juriștii primăriei modalități ca aceste companii să fie trase la răspundere, pentru că proiectele bat pasul pe loc”, spunea primarul Constanței, Decebal Făgădău, PSD, anul trecut.

SC Euromateria SRL nu este ocolită de alți primari, dimpotrivă. Firma a primit recent, prin atribuire directă, trei contracte importante, și nu de la orice primărie, ci chiar de la cea din Cumpăna, condusă de contabila Mariana Gâju, colega de partid a primarului Decebal Făgădău. Detalii AICI.

Compania Națională de Investiții a anunțat că a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții “Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri, municipiul Constanța, județul Constanța” din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254, zona Badea Cârțan, cu Asocierea S.C. EUROMATERIA S.R.L, S.C. ADURO IMPEX S.R.L, CONPAT SCARL – DELTA CON S.R.L, RESEARCH CONSORZIO STABILE S.C. ARL.
 
Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote și taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Cum va arăta

Sala de sport propusă ocupă la sol circa 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.

„Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator  (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități nonsportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.”, au precizat reprezentanții CNI.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.
 
Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spațiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilității funcționale a zonei.
 
Lucrările aferente acestui contract vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanța se va ocupa de execuția branșamentelor la utilități, precum și de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții.

Sala polivalentă se va construi în zona Tomis Nord.

Zen Residence
energia residence3 thoughts on “Firma care a blocat reabilitarea Cazinoului și a Parcului Arheologic va construi Sala Polivalentă din Constanța. D. Făgădău: „Încă un vis împlinit”

  1. Gherghe de la RICO =Euromateria “dă” mai mult decat Costea de la ABC VAL….ha ha ha …Vasilică te-au tradat iar machedonii….ca atunci cand erai platit cu branză…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Klaus Iohannis: Memoria martirilor Revoluției este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea

Mon Dec 17 , 2018
Klaus Iohannis, președintele României, a declarat, astăzi, că memoria martirilor Revoluției este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea. „În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este […]
klaus iohannis